• Home/
  • Agenda/
  • Acte de suport a Lin Muyizerem, espòs de l’opositora ruandesa Victoire Ingabire

Agenda

Acte de suport a Lin Muyizerem, espòs de l’opositora ruandesa Victoire Ingabire

Ens plau de convidar-vos a l'acte de suport a Lin Muyizere, espòs de l’opositora ruandesa Victoire Ingabire, que aquest dissabte 23 de gener oferirem a les 12 hores al Saló de Plens de l’Ajuntament de Figueres.

En l’acte, promogut pel GEES (Grup d’Empordaneses i Empordanesos Solidaris), i la regidoria de Cooperació Internacional,  hi intervindrà Jordi Palou, director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, promotor de la candidatura de Victoire Ingabire al Premi Internacional Catalunya, i Lin Muyizere, que presentarà el llibre que l’activista ha escrit des de la presó.

El 3 de febrer de 2015 el Ple de l’Ajuntament de Figueres va aprovar per unanimitat una moció de suport a la candidatura de la ruandesaVictoire Ingabire al Premi Internacional Catalunya 2015 Victoire Ingabire Umuhoza, empresonada des de 2010, any en què va deixar la carrera professional per optar a presentar-se a les eleccions presidencials del seu país, ha estat nominada al Premi Sakhàrov a la llibertat de consciència 2012 que atorga el Parlament Europeu. El seu cas ha estat denunciat pel Relator de les Nacions Unides pels Drets Humans encarregat de Ruanda. Human Rights Watch va declarar que el veredicte de culpabilitat formulat contra ella era la culminació d'un procés judicial amb acusacions de tipus polític. A Catalunya, aquest any torna a ser nominada al Premi Internacional Catalunya.

 Servei de Cooperació Internacional

 Ajuntament de Figueres

 

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.