Agenda

Documental

El grup de l'Agrupament AEIG Sant Pere de Figueres,emetrà aquest dissabte el documental "Basta ya". Els joves van estar per cap d'any als campaments de refugiats saharauis d'Smara, amb el projecte "Junts pel Lleure", que ha comptat amb el suport del Servei de Cooperació i Solidaritat de Figueres.

Abans del documental, per part dels joves de l'AEiG es farà una breu introducció de la situació dels campaments i com han arribat al punt on es troben. Desprès, passarem el documental i seguidament faran una breu explicació del projecte i de la vivència al campament on van estar fa pocs mesos. Posteriorment hi haurà torn de preguntes.

Kafana (¡Basta ya!) es el sentir de los refugiados saharauis que piden con fuerza regresar a su hogar. Después de más de 40 años de exilio forzado en el desierto argelino, los refugiados saharauis han mantenido su identidad y han sido capaces de levantar un Estado al que sólo le falta recuperar su territorio, el Sahara Occidental. Son los únicos refugiados que se autogestionan y han creado en los campamentos de refugiados un Estado basado en la sanidad y en la educación universal pero la situación es ya insostenible. El tiempo corre en su contra, y por eso quieren regresar ya a su hogar.

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.