• Home/
  • Agenda/
  • Exposició Hipnosi d'Adrià Ciurana al Museu de l'Empordà

Agenda

Exposició Hipnosi d'Adrià Ciurana al Museu de l'Empordà

El programa Exposicions Viatgeres presenta al Museu de l’Empordà de Figueres una nova mostra centrada en l’obra de l’artista Adrià Ciurana. A partir del 5 i fins el 30 de juny es podrà veure al Museu de l’Empordà de Figueres l’exposició «Hipnosi».

Les obres que conformen «Hipnosi» són composicions fetes a partir de materials de rebuig, com papers, fragments d'embalatge, codis de barres o mapes de deixalleries, que donen forma a les més tradicionals vanités. El procés que utilitza l'artista per realitzar-les té punts en comú amb la tècnica del gravat i del collage. Treballa damunt d'una planxa de conglomerat, en la qual defineix la forma (com les vanités), i posteriorment hi estén la pasta de paper de rebuig, que funciona com a suport.

Sentit crític. A «Hipnosi» Ciurana reflexiona sobre una idea recorrent que apareix en gairebé tota la seva obra: la crítica a l'entorn, sobretot a la societat industrial i de consum, tot interpel·lant directament l'espectador amb temes relacionals amb la utilització dels béns materials i la tecnicitat que ens ve imposada. El consumisme el veu Adrià Ciurana des d'un punt de vista crític; confessa que li fascina el símbol del reciclatge, la cinta de Möbius, i el fa servir com a analogia en moltes representacions.

L'exposició es complementa amb un seguit d'obres (fetes també amb material reciclat) vinculades a algunes poesies d'Àngel Rodríguez, que emfatitzen aquesta voluntat de Ciurana que l'espectador reflexioni sobre les idees que ell ha volgut plantejar.

Imatges

L'exposició HIPNOSI d'Adrià Ciurana al Museu de l 'Empordà

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.