• Home/
  • Agenda/
  • Nos+Altres Programes de sensibilització del fet migratori

Agenda

Nos+Altres Programes de sensibilització del fet migratori

Aquestes activitats estan destinades a promoure una sensibilització envers els nous col·lectius i la diversa convivència ciutadana que aquest fenomen comporta. Amb la finalitat de millorar el coneixement sobre les diferents realitats culturals amb les que diàriament hi convivim. Amb l'objectiu últim de fomentar la convivència i la cohesió social. Aquestes activitats es realitzen de forma consensuada des de l'Ajuntament amb diferents entitats com associacions i administracions, com és el Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

El proper 3 de desembre tindrà lloc la 9a edició del cicle de jornades entorn de la nova ciutadania, Nos+Altres, que anualment organitza l'Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà , amb el suport de la Direcció General per a la Immigració. Enguany la jornada portarà per títol “Els fills i filles de la immigració i el mercat de treball: eines per a la intervenció”.

La jornada de reflexió és centrarà en una aproximació sociològica als fills i filles de la immigració i en analitzar la incorporació al mercat laboral d'aquest col·lectiu.

La Jornada Nos+Altres, que es durà a terme a la seu del Consell Comarcal de 9h a 13:00h, comptarà amb la participació del psicòleg i escriptor Said el Kadaoui Moussaoui, que impartirà la ponència “Identitats complexes. Múltiplement arrelats o desarrelats. Ser fills de persones immigrades i no morir en l'intent" i amb la participació de la sociòloga Judit Font Redolad, que impartirà la ponència "Immigració i societat: la incorporació dels fills i filles de la immigració al mercat de treball".

Seguidament, es presentaran diferents experiències i s'obrirà un espai de reflexió i debat en què participaran diferents professionals experts en aquest terreny. L'objectiu de la taula d'experiències serà oferir eines pràctiques als assistents sobre la promoció de trajectòries favorables d'inserció del col·lectiu al mercat de treball.

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.