• Home/
  • Agenda/
  • Xerrada-Documental amb Lula Gómez

Agenda

Xerrada-Documental amb Lula Gómez

A les 19:00, Documental de 50 minuts amb la història de set dones colombianes que fartes de la guerra i de la llei del més fort, van decidir inventar-se unes alternatives diferents per arribar a la pau i a un món més solidari, divers i just.

A Colòmbia es viu en guerra des de fa ja no se sap quants anys, literalment, s'ha perdut el compte. És terrible, però com expliquen aquestes autèntiques heroïnes que simplement per fer-ho es juguen la vida (l'últim atemptat contra una d'elles, Mayerlis Angarita, va ser fa menys de dues setmanes), allà és normal que "les desapareguin", les violin, les torturin, les aniquilen. O ho facin amb els seus marits, prole, parelles, amistats ...

Les set protagonistes d'aquesta pel·lícula (camperoles, exjutjesses, psicòlogues, mestresses de casa i ex guerrilleres de tot tipus i condició social) es van avorrir d'aquest sistema que calla i elimina i van optar per solucions alternatives a la violència. Van dir no a la llei del més fort, al patriarcat i a l'espiral de violència ...

"Mujeres al Frente" parla de pau i gènere i mostra que les utopies són possibles.

Les set dones retratades en aquesta pel·lícula creuen en el diàleg i en el consens i proposen noves estructures de vida. Repeteixen que el sistema instal·lat les silencia i aniquila. Fartes de tanta sang van decidir muntar ciutats, deixar les armes (les que les van prendre), enfrontar a l'Estat i demanar i reclamar per la memòria dels seus morts.

Lluiten per un model de societat que els reconegui drets tan bàsics com ser reconegudes, l'accés a les seves terres o poder menjar. Plantegen un nou país més just, divers i igualitari. Demanen justícia, reparació i futur.

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.