Participació Ciutadana

Consells de districte de Figueres

Els consells territorials són espais de construcció col·lectiva d’utilitat per intervenir en la presa de decisions, amb l’ampliació de la informació i els punts de vista de què disposa l’equip de govern. Els consells permetran informar, donar resposta i consultar les opinions i demandes ciutadanes que es formulin relacionades amb el territori i amb projectes que s’estiguin duent a terme, decidir actuacions conjuntes i prendre decisions de manera consensuada, tractar temes pròxims amb l’objectiu de construir ciutat i reduir la distància existent entre ajuntament i ciutadania i viceversa. Els consells estaran oberts a la participació de tota la ciutadania. Així, es pretén que reuneixin els diferents sectors socials de cada districte (societat civil organitzada i no organitzada) per ser el màxim de representatius possible.

El procés deliberatiu per a la definició exhaustiva i implementació inicial d'una estructura de consells de districte a Figueres està subvencionat per la Diputació de Girona en el marc de les subvencions per a polítiques de foment de la participació ciutadana (convocatòria 2020).

El dilluns 26 d’abril de 2021 s'ha dut a terme la sessió participativa de presentació dels consells de districte de Figueres a l’Auditori dels Caputxins (Rec Arnau, 8). Ha estat una trobada oberta a tota la ciutadania.

La trobada també s'ha pogut seguir en directe a través del canal de YouTube de l'Ajuntament de Figueres. A l'apartat "Vídeos" es pot veure aquesta sessió de presentació.

La presentació utilitzada durant la sessió de presentació, la proposta de reglament dels consells territorials i el plànol dels districtes de participació ciutadana es poden consultar a l'apartat "Descàrregues".

El dilluns 17 de maig s'ha dut a terme la primera sessió de la prova pilot dels consells de districte al Districte 5 de Figueres. La trobada s'ha fet a l'Escola Maria Àngels Anglada. El Districte 5 inclou les seccions censals Riumors, Rocabertí, Correus, Creu de la Mà i Rally Sud.

El dilluns 31 de maig s'ha celebrat la primera sessió de la prova pilot dels consells de districte al Districte 2 de Figueres. La trobada ha estat a l'Escola Parc de les Aigües. El Districte 2 inclou les seccions censals Horta Capallera, Port Lligat, Barceloneta / Caputxins, Cendrassos / Costa Brava i Eixample.

El divendres 16 de juliol s'ha dut a terme la sessió de retorn del consell de districte 5. S'ha donat resposta a les propostes recollides el dia 17 de maig a la primera sessió de la prova pilot d'aquest consell. Totes les propostes han estat valorades tècnicament. La trobada s'ha fet a l'Escola Maria Àngels Anglada.

El proper dilluns 20 de setembre se celebrarà la sessió de retorn de la prova pilot dels consells de districte al Districte 2 de Figueres. La trobada serà a l'Escola Parc de les Aigües a les 19 h. El Districte 2 inclou les seccions censals Horta Capallera, Port Lligat, Barceloneta / Caputxins, Cendrassos / Costa Brava i Eixample. Cal inscripció prèvia a https://forms.gle/Ew5zSfn5yfqNcdz68

 

Vídeos

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.