• Home/
  • Ajuntament/
  • Urbanisme/
  • Figueres i Girona fan un front comú per atraure inversors industrials

Urbanisme

Figueres i Girona fan un front comú per atraure inversors industrials

Notícia 01/04/2015

Invest in Girona Figueres s'ha presentat com un "hub" on tinguin cabuda tots els agents socioeconòmics i territorials de les àrees urbanes de Girona i Figueres per promoure la captació d'inversions al territori.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, han presentat aquest matí el projecte Invest in Girona Figueres, que té com a objectiu impulsar l’atracció i captació d’inversions, principalment de l’àmbit industrial, i crear un espai compartit d’atenció a possibles inversors, tant procedents de l’estranger com inversions interiors.

“Hem sindicat els nostres interessos industrials en benefici dels nostres ciutadans. Aquest projecte té a veure amb el bon govern, que es fa de manera responsable; amb la demanda creixent perquè les administracions cooperem entre nosaltres, i amb la demanda de la societat perquè col·laborem amb ella”, ha remarcat l’alcalde, qui ha afegit que amb aquesta acció “es reforça el lideratge territorial de Girona i Figueres al sud d’Europa i a Catalunya”.

En la mateixa línia, l’alcaldessa de Figueres ha subratllat que es tracta d’una “eina molt valuosa” en un moment com l’actual “en què no té cap sentit treballar com a municipis estancs” sinó que “hem d’unir àrees d’influència i crear-ne una de més gran focalitzada en les dues àrees urbanes de Girona i Figueres”.

El projecte Invest in Girona Figueres està compost per un conjunt d’eines i propostes d’actuació destinades a captar inversions i a donar suport a persones o empreses que volen invertir en el territori. Entre les primeres, destaquen la pàgina web on es comercialitzen els immobles disponibles, els books de presentació del territori traduïts a 4 idiomes, logotips i marca del projecte, les bases de dades d’estat de situació dels espais industrials i la posada en funcionament d’un servei d’atenció a inversors. Entre les segones, les propostes efectives per a la comercialització dels espais industrials, la intervenció en polígons per a la seva millora, o la creació d’incentius per estimular la inversió en el territori.

A través de la pàgina web www.investin.cat es dóna a conèixer el territori i els motius principals per invertir-hi, com ara els elevats estàndards de qualitat de vida, l’oferta en educació superior i en transferència de coneixement, la xarxa de connexions de transport, l’ubicació estratègia i de proximitat i el nombre creixent de projectes d’emprenedoria que s’hi desenvolupen. Com a element més innovador, la web inclou els espais i els equipaments disponibles, així com les característiques de cadascun d’ells. Actualment s’han detectat 177 terrenys i 165 naus en gestió de venda, malgrat que aquest nombre anirà creixent en els propers mesos.

“Estem treballant en aquest inventari, en el qual és vital la col·laboració publicoprivada, així com la coordinació supramunicipal”, ha assegurat la regidora d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament de Girona, Marta Madrenas. Aquesta tasca es fa de manera coordinada amb el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Girona, el Gremi de Promotors i Constructors de Girona i el Col·legi d’Administradors de Finques de Girona, que gestionen i actualitzen l’oferta d’espais. El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres, Manel Toro, ha manifestat, en el mateix sentit, que aquestes tres entitats “ens ajudaran a mantenir la base de dades actualitzada i nosaltres ho promourem arreu del món”.

Invest in Girona Figueres vol esdevenir també un “hub” on els agents socioeconòmics i territorials tinguin un projecte comú i una eina eficaç i tangible de promoció del territori per tal d’aprofitar els recursos i les oportunitats existents. Al projecte Invest in Girona Figueres hi donen suport la Taula de Treball d’Indústria, que s’ha creat en el marc de l’Agència de Promoció Econòmica, i la taula de concertació territorial per a la promoció econòmica, creada conjuntament amb els 14 ajuntaments de l’àrea urbana de Girona.

El projecte s’ha desenvolupat en el marc de l’estudi Programa operatiu per a la promoció, difusió i captació d’inversions a l’espai urbà, industrial i tecnològic de les àrees urbanes de Girona i Figueres. Aquest estudi s’ha redactat a través d’una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya dins del Programa de suport al desenvolupament local i ha comptat amb el cofinançament del Fons Social Europeu i del Ministeri de Treball i Seguretat Social.

Imatges

L'alcaldessa subratlla que es tracta d’una “eina molt valuosa” en un moment com l’actual “en què no té cap sentit treballar com a municipis estancs” sinó que “hem d’unir àrees d'influència".

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.