• Home/
  • Elements/
  • Ajuts a estudiants per a l'adquisició d'abonaments mensuals en trens de mitja distància (2017)

Elements

Ajuts a estudiants per a l'adquisició d'abonaments mensuals en trens de mitja distància (2017)

Si agafes el tren convencional, Figueres TAMBÉ et bonifica el tren! Del 3 al 24 de juliol presenta la documentació a l'OMAC i obtén una ajuda de fins a un 40% de l'import dels abonaments.

L'Ajuntament de Figueres obre un pla d’ajuts per a l’adquisició d’abonaments en tren de mitja distància per a joves universitaris o joves que cursin cicles formatius de grau mig o superior. Aquests són els requisits per accedir-hi:

• Ser estudiant universitari o cursar cicles formatiu de grau mig o superior,
• Estar empadronat a Figueres i tenir entre 16 i 25 anys,
• Estar matriculat de com a mínim 45 crèdits o d’un 75% de la càrrega lectiva,
• Desplaçar-se cada dia amb tren per anar i venir de Girona o Barcelona.

L'Ajuntament de Figueres donarà ajudes per un valor màxim del 40% de l'import dels abonaments. Del 3 al 24 de juliol de 2017 s'obrirà un termini de presentació de sol•licituds. Caldrà presentar-les a l'OMAC (Avinguda Salvador Dalí, 107). Les sol•licituds hauran d'incloure còpia dels abonaments, un volant d’empadronament (on consti que estàs empadronat a Figueres com a mínim des de gener de 2015), fotocòpia del DNI, còpia del full de matrícula que acrediti el mínim de 45 crèdits i full de dades bancàries.

Tens preguntes? Et donem respostes:

FAQs

- Quan puc començar a gaudir d’aquests ajuts? La compra d’abonaments està limitada a algun període en concret de l’any?
En el cas dels abonaments amb tren de mitja distància, el període és anual. Cal tenir en compte que l’ajuntament obrirà el termini de sol·licitut dels ajuts a final de curs (juliol), moment en el qual caldrà presentar els abonaments que s’han utilitzat durant tot el període.

- Cal que m’inscrigui en algun lloc per gaudir de l’oferta de mitja distància per a la qual caldrà presentar els comprovants al mes de juliol?
No. Simplement has de tenir cura de guardar tots els abonaments per tal de poder-los presentar en el moment de sol•licitar l’ajut.

- Estudio en un centre d'estudis superiors on el còmput de càrrega lectiva no es fa per crèdits. Puc accedir a aquesta ajuda?
Sí, només necessites que el centre emeti un certificat en el qual consti que t'has matriculat de com a mínim el 75% de la càrrega lectiva per curs que preveu el seu pla d'estudis.

- Puc gaudir de l'oferta si només agafo el tren el cap de setmana?
No. L'oferta està pensada per a estudiants que agafen el tren diàriament i que fan vida a Figueres.

- Puc gaudir de l'oferta si no estic empadronat/ada a Figueres?
No. Aquesta acció depèn directament de l'Ajuntament de Figueres i en poden gaudir les persones empadronades a la ciutat.

- Quants títols de transport puc comprar?
En el cas de la mitja distància, és un abonament al mes. No hi ha cap mínim exigit: si un mes no en compres cap, no passa res. Distribueix-te’ls com et vagi bé.

- Per què en els abonaments d’alta velocitat s’aplica un descompte automàtic i, en canvi, en els de mitja distància he d’esperar fins a final de curs per a percebre l’ajut?
Renfe permet que els abonaments d’alta velocitat es facin a través d’un intermediari, que és a qui l’ajuntament li abona la diferència entre el preu que costa l’abonament i el que paguen finalment els beneficiaris d’aquesta campanya. Renfe, però, no permet aquest model de gestió en els abonaments de mitja distància. Com que Renfe obliga als usuaris a comprar-los directament a les taquilles o a les màquines expenedores de les estacions de tren, la única fórmula que ens permet bonificar als estudiants és amb una ajuda un cop hagin presentat els comprovants de compra.

 

Trobaràs les bases específiques d'aquestes ajudes i el model d'instància en la documentació adjunta a aquesta apartat, sota aquestes línies.

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.