Elements

Beques Agita

Les beques tenen per objectiu de promoure l’aparició de projectes de creació artística contemporània per fer de Figueres un escenari privilegiat de les tendències artístiques i de creació.

La dotació màxima de la convocatòria per a cada projecte és de 10.000 euros, en funció de l'interès i el pressupost presentat. 

El mes d'abril de 2014, l'Ajuntament de Figueres va convocar la setena edició de les beques a la creació AGITA, d’ajuts a la producció, exhibició i difusió de les arts, amb l’objectiu de promoure l’aparició de projectes de creació artística contemporània per fer de Figueres un escenari privilegiat de les tendències artístiques i de creació. Enguany per primera vegada la convocatòria és de caràcter anual, ja que les cinc edicions anteriors s’havien fet seguint el format biennal. La bona acollida d'aquesta sisena convocatòria l'avalen els 68 projectes presentats, representatius de diferents àmbits artístics.

La tasca del jurat per arribar a seleccionar nou projectes s’ha realitzat seguint els criteris de valoració que preveuen les bases: la presentació de tots els documents i materials sol·licitats a la convocatòria; la qualitat del projecte presentat; la viabilitat econòmica, tècnica i gestora de la proposta; l’originalitat, innovació i contemporaneïtat, i la relació i interès del projecte per a la ciutat de Figueres i la comarca de l’Alt Empordà.

Després de valorar els projectes presentats i arribar al consens entre els membres del jurat i a l’equilibri entre els diferents formats artístics, la llista definitiva dels seleccionats és la següent:

 

Albert València Deulofeu Primavera '50. RE: 12699.  5000 euros.
Carles Congost Crystallized/Bad painting series. RE:12689.  5000 euros.
Ivó Vinuesa Roche Bona nit. RE: 12732.  2500 euros
Josep Maria González Herrero El sabater d’Ordis. La llegenda del fill de la tramuntana.RE: 12783.  7000 euros.
Col·lectiu El Paller El temps de la papallona. RE: 12810.  5500 euros.
Roger Serrat-Calvó Calm.  rgb portraits. RE 12837. 3000 euros
Xavier Escribà El mirall de l'heure bleue. RE: 12876.  2000 euros.
Eduard Comelles Allué De boca en boca. RE: 13112.  5000 euros.

 

L'acte públic de lliurament de les beques s'ha fet el divendres 28 de novembre edl 2014, a les set del vespre, al Museu de l’Empordà i durant l’acte  els representants dels projectes seleccionats han presentat la seva proposta creativa i el calendari previst per executar-la, que les bases de la convocatòria permeten que sigui de dos anys.

Per a qualsevol dubte o consulta us podeu adreçar a l’àrea de Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Figueres.

Contacte
972 032333
sasp-g@figueres.org

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.