• Home/
  • Elements/
  • Concurs de projectes energètics als centres de secundària

Elements

Concurs de projectes energètics als centres de secundària

Els estudiants de secundària imaginen el futur energètic de Figueres

Una de les actuacions previstes en el marc del projecte "Imagine Low Energy Cities" ha estat l'organització d'un concurs de projectes energètics, adreçat a l'alumnat de secundària dels instituts de la ciutat, amb l'objectiu que els estudiants imaginessin com serà el futur energètic de Figueres i ho plasmessin en qualsevol tipus de suport.

La idea d'imaginar el futur energètic inclou aspectes com ara la producció d’energia (per mitjans convencionals o bé renovables), la distribució d’energia (xarxes de transport d’energia), l’estalvi energètic, els usos de l’energia, la mobilitat i la contaminació atmosfèrica associada, el consum energètic a la llar, el consum energètic a les empreses i els comerços, el concepte de pobresa energètica, el cost de l’energia, els impactes ambientals de l’energia, la vinculació entre energia i canvi climàtic, el consum de recursos naturals per produir energia, la producció local d’energia, etc.

Els treballs podien presentar-se en qualsevol format, com ara maquetes, vídeos, esquemes, mapes, treballs de recerca, propostes concretes ben desenvolupades, pàgines web, decàlegs de bones pràctiques, etc.

Després de deliberar sobre els diferents projectes presentats, el jurat del Concurs de projectes energètics als centres de secundària ha acordat atorgar els premis següents:

Premis a la categoria de projectes de l'alumnat d'educació secundària:

  • 1r premi. Figueres 2050: +esport +energia + Figueres. Autors: Eric Calsina, Raimon Casanovas, Ivan Castro, Tomeu Juanola i Adrià Sànchez. Institut Narcís Monturiol. Tutors: Elisabet Sanchez i Ivan Gonzàlez.
  • 2n premi. Casa eficient de Figueres el 2050. Autors: Pau Riera, Marc Salellas, Eloi Sànchez i Eliana Valero. Escola Paula Montal - Escolàpies. Tutor: Josep Maria Benet.
  • 3r premi. La mobilitat urbana. Autors: Anna Caritg, Anna Ibáñez, Daniel Solís i Aitor Cortés. Escola La Salle. Tutors: Antoni Boixadé i Pere Mira.

Premis a la categoria de projectes de l'alumnat de Batxillerat i cicles formatius:

  • 1r premi. Planificació a Figueres per tal que sigui una ciutat energèticament sostenible i autosuficient el 2050. Autors: Nil Fort, Alba Pons, Ferran Quintana i Marc Vilà. Institut Alexandre Deulofeu. Tutora: Gemma Roca.
  • 2n premi. Propostes per a millorar energèticament la ciutat de Figueres. Autors: Laura Ponsí, Àlex Guardiola, Josep Coma i Alba Santaló. Institut Alexandre Deulofeu. Tutora: Gemma Roca.
  • 3r premi. Figueres: una ciutat de futur. Autors: Lena Fina, Maximilian Schafer i Lídia Aísa. Institut Alexandre Deulofeu. Tutora: Gemma Roca.

Imatges

Vídeos

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.