• Home/
  • Elements/
  • Figueres et bonifica el tren d'alta velocitat

Elements

Figueres et bonifica el tren d'alta velocitat

Pla d’ajuts per a l’adquisició d’abonaments en tren d'alta velocitat. Aquí trobaràs la informació per gaudir-ne.

L'Ajuntament de Figueres obre un pla d’ajuts per a l’adquisició d’abonaments en tren d'alta velocita per a joves universitaris o joves que cursin cicles formatius de grau mig o superior. Aquests són els requisits per accedir-hi:

• Ser estudiant universitari o cursar cicles formatiu de grau mig o superior,
• Estar empadronat a Figueres i tenir entre 16 i 25 anys,
• Estar matriculat de com a mínim 45 crèdits o d’un 75% de la càrrega lectiva,
• Desplaçar-se cada dia amb tren per anar i venir de Girona o Barcelona,

Si agafes trens d'alta velocitat, l'ajuntament et bonifica un 30% del preu de la "Targeta Plus 10 Estudiants". Això et permet l'obtenció a preu reduït d'un màxim de quatre títols de viatge "Targeta Plus 10 Estudiants" cada mes.

Per fer-ho efectiu has d'anar a Viatges Viñolas de Figueres (c/ Rutlla 23-25. Telèfon 972671277) i sol•licitar l'oferta. El primer cop que hi vagis, caldrà que presentis la documentació següent: fotocòpia del DNI, un volant d'empadronament (on consti que estàs empadronat a Figueres com a mínim des de gener de 2015) i còpia del full de matrícula que acrediti el mínim de 45 crèdits.

Tens més preguntes? Et donem respostes.

FAQs

- Quan puc començar a gaudir d’aquests ajuts? La compra d’abonaments està limitada a algun període en concret de l’any?
En el cas dels abonaments amb tren d’alta velocitat, el descompte s’aplica de manera automàtica en el moment de la compra i s’aplica durant tot l’any. 

- Estudio en un centre d'estudis superiors on el còmput de càrrega lectiva no es fa per crèdits. Puc accedir a aquesta ajuda?
Sí, només necessites que el centre emeti un certificat en el qual consti que t'has matriculat de com a mínim el 75% de la càrrega lectiva per curs que preveu el seu pla d'estudis.

- Puc gaudir de l'oferta si només agafo el tren el cap de setmana?
No. L'oferta està pensada per a estudiants que agafen el tren diàriament i que fan vida a Figueres.

- Puc gaudir de l'oferta si no estic empadronat/ada a Figueres?
No. Aquesta acció depèn directament de l'Ajuntament de Figueres i en poden gaudir les persones empadronades a la ciutat.

- Quants títols de transport puc comprar?
En el cas de l’alta velocitat, com que l’abonament és de 10 viatges, en pots comprar fins a quatre al mes. 

- Quants diners estalvio amb aquesta ajuda?
En el cas de l’alta velocitat, en el supòsit de compra de quatre abonaments al mes, suposa un estalvi mensual de 45,7 euros en el trajecte a Girona i de 140 euros en el trajecte a Barcelona. En el cas de la mitja distància, suposa un estalvi mensual de 21,6 euros en els trajecte a Girona i 72,6 en el trajecte a Barcelona.

- Per què en els abonaments d’alta velocitat s’aplica un descompte automàtic i, en canvi, en els de mitja distància he d’esperar fins a final de curs per a percebre l’ajut?
Renfe permet que els abonaments d’alta velocitat es facin a través d’un intermediari, que és a qui l’ajuntament li abona la diferència entre el preu que costa l’abonament i el que paguen finalment els beneficiaris d’aquesta campanya. Renfe, però, no permet aquest model de gestió en els abonaments de mitja distància. Com que Renfe obliga als usuaris a comprar-los directament a les taquilles o a les màquines expenedores de les estacions de tren, la única fórmula que ens permet bonificar als estudiants és amb una ajuda un cop hagin presentat els comprovants de compra.

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.