Elements

Furt / sostracció

 

Entenem per furt la infracció d’àmbit penal contra el patrimoni consistent en apropiar-se, amb ànim de lucre i sense consentiment del propietari, de bens mobles aliens.

Aquesta acció s’ha de produir sense violència o intimidació en les persones o bé força per poder accedir a la cosa, atès que en cas contrari es tracta d’un robatori.

Els furts més freqüents es produeixen quan aprofitant un descuit del propietari s’emporten, sense que aquest se n’adoni, un objecte de la seva propietat (bossa de mà, cartera, càmera de fotos ...).

Important:

  • Si coneix a la persona que ha realitzat el furt o bé aquesta ha pogut ser interceptada, vostè no podrà presentar denúncia mitjançant aquest formulari i caldrà que avisi de manera immediata a la policia (Guàrdia Urbana o Mossos d’Esquadra).
  • Amb aquest formulari no es poden denunciar robatoris, si n’ha estat víctima hauria de posar els fets en coneixement de la policia quan abans millor.


Instruccions per omplir els formularis:

  • Ha d’omplir tots els camps amb els que pot accedir amb tabulador. Si no hi pot accedir vol dir que és un espai a omplir pel policia que rebi el formulari.
  • Amb la denúncia de furt sostracció sempre s’ha d’adjuntar el formulari “llista d’objectes sostrets/perduts”.
  • En el camp “lloc específic” s’ha de descriure l’espai on creu que s’han produït els fets, per exemple: botiga, bar, restaurant, hotel, mercat setmanal, via pública ...
  • En el camp “circumstàncies del fet” ha d’explicar quan s’ha adonat que li mancava l’objecte de la seva propietat; quina és la darrera vegada que ha constatat que encara el tenia; si ha ocorregut algun fet que l’hagi fet sospitar; si ha vist a la persona o persones que li han sostret els objectes i si és així fer constar la seva descripció.

 

Amb aquests formularis es pretén facilitar el tràmit de denúncia dels fets que de manera més habitual les persones que transiten per la nostra ciutat precisen posar en coneixement de la policia. Es tracta de les denúncies per furt i per pèrdua d’objectes.

Des d’aquesta pàgina web es pot emplenar el formulari, imprimir-lo i adreçar-se a les dependències de la Guàrdia Urbana, on el policia que el rebi, un cop hagi comprovat les dades, el validarà, procedirà a informar-lo dels drets que gaudeix com a persona perjudicada i el segellarà. Aquest tràmit es pot fer en un breu espai de temps.

Important:

  • El formulari de denúncia no té cap validesa si no ha estat validat per la Guàrdia Urbana.
  • La persona que presenta el formulari ha de ser la mateixa que consta en les dades de denúncia.

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.