Elements

Mostra de Teatre Inclusiu 2015

La Mostra de Teatre Inclusiu va acostar a la ciutadania temàtiques que incideixen directa i indirectament en la cohesió social.

La Mostra de Teatre Inclusiu, proposta conjunta del Grup de Gènere i Interculturalitat de la Coordinadora d’ONG Solidàries, Llagostera Solidària i de l’Associació GRAMC que, mitjançant tres obres de teatre,va acostar a la ciutadania temàtiques que solen passar desapercebudes i que incideixen directa i indirectament en la cohesió social.

El projecte va oferir tres obres de teatre a la ciutadania de Figueres, dirigides especialment a aquelles persones que no assisteixen mai a les sales teatrals. La Mostra està concebuda com a teatre-fòrum. Així, en acabar la funció teatral, els actors, actrius i director/a establien un debat amb el públic assistent.

Les peces teatrals que es van incloure a la mostra, tenen un gran component de treball en la cohesió social i de cooperació entre les diferents persones i comunitats que hi participen. 

Les entitats que van participar a la Mostra a Figueres són: GEES (Grup d'Empordanesos i Empordaneses per a la Solidaritat) i Càritas Figueres, amb el suport del Servei de Cooperació de l'Ajuntament de Figueres.

REMENANT ELS BOSCOS DE NIT, es va representar el dia 19 de febrer, a les 19:00 h a La Cate, Organitzat per Llagostera Solidària. La participació va ser d’unes 80 persones, i entre els assistens hi havia alumnes de l’Escola d’Adults CFA Maria Verdaguer i de l’Escola de Català (CPNL). El debat posterior es va fer en grup reduït, però va ser força interessant.

TRES RELATS DE VIDA. DONES PROTAGONISTES, es va presentar el dia 13 de març a les 20:00 - Centre Cívic Joaquim Xirau – Marca de l’Ham, obra de teatre realitzada pel Grup de Gènere i Interculturalitat de la Coordinadora d’ONG Solidàries. L’assistència va ser d’unes 25 persones, majoritàriament dones d’associacions de Figueres (Grup Dones Alt Empordà-Glòria Compte, Associació Mussidal, etc). El debat posterior va ser molt interessant, i es va centrar molt en la problemàtica de la dona, especialment de la dona emigrant.

HISTÒRIES D’UN POBLE,  es va representar el dia 11 d’abril a les 18:00  a la Plaça Alcalà la Real, de la Marca de l’Ham, obra de teatre realitzada per l’Associació GRAMC. Aquesta obra es va fer coincidir amb la jornada “Eines per a la gestió d’equips i voluntariat”. La plaça Alcalà la Real estava plena de nens que van seguir la obra encuriosits, van cantar i van ajudar entusiasmats a recollir cadires. Els adults es van acostar amb una certa recança, però poc a poc van anar seient i vam acabar amb unes 20/25 persones en total. El debat posterior va estar salpicat de preguntes dels nens, molt interessats en el teatre en si mateix i en les històries que explicaven els actors.

 

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.