Elements

Museu del Joguet de Catalunya

El centre, Premi Nacional de Cultura Popular 1999 i Creu de Sant Jordi 2007, exhibeix més de 4.000 peces amb joguines de tota mena i de tots els temps i és una de les col•leccions de joguets més importants d’Europa.

El Museu del Joguet de Catalunya proposa un viatge per la història del joguet industrial a Catalunya. Jocs de la vostra infantesa, o de la dels vostres pares, avis, besavis o fills: teatrins, cavalls de cartró, cuines, pilotes, nines, baldufes, joguets de llauna amb corda, avions, cotxes, trens, tricicles, jocs de construcció, ossets, jocs de l’oca, circs, titelles, robots, i molts altres companys enyorats dels apassionants i imaginatius moments de joc de quan éreu infants.

El museu va ser inaugurat l’any 1982 a les dependències de l’antic Hotel París a la Rambla de Figueres acollint la col•lecció privada de Josep Maria Joan Rosa i Pilar Casademont Sadurní. 
Entre les 4.000 peces exposades d’una col•lecció de més de 16.000 jocs i joguets, es poden veure els que havien pertangut a personalitats com els germans Anna Maria i Salvador Dalí, Federico García Lorca, Joan Brossa, Quim Monzó, Ernest Lluch, Salvador Puig Antich, Terenci Moix, etc. També podeu visitar un espai dedicat als vint primers anys de Salvador Dalí, amb els seus joguets, postals en moviment i fotografies de l’àlbum familiar. El recorregut és acompanyat per la música de Pascal Comelade i d’Erik Satie.
El Museu disposa d’un Centre de Documentació sobre els jocs i els joguets, l’auditori Brossa-Frègoli i un espai per a activitats a l’aire lliure: el Terrat del Museu. La visita de la col•lecció pot tenir diverses lectures: la nostàlgica, a través dels joguets dels nostres avis i àvies, i la d’observació, amb la qual resseguim els avenços científics i tècnics de cada moment que han incidit en el disseny dels jocs i els joguets, de la mateixa manera que ho han fet i ho continuen fent els esdeveniments històrics i els moviments artístics.

El Museu del Joguet de Catalunya ha rebut, entre d’altres, el Premi Nacional de Cultura Popular 1999, la Creu de Sant Jordi 2007 i la Fulla de Figuera de Plata 2010 concedit per l’Ajuntament de Figueres.

Adreça i contacte
Hotel París c/ Sant Pere, 1
17600 Figueres
972 504585
info@mjc.cat

Imatges

El Museu exhibeix més de 4.000 peces: zoòtrops, Meccano, teatrins, animals i cavalls de cartró, cuines, pilotes, baldufes, avions, cotxes, trens, nines, titelles, aparells de màgia, disfresses, retallables, soldats....

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.