• Home/
  • Elements/
  • Programa Referent d’Ocupació Juvenil 2020-2021

Elements

Programa Referent d’Ocupació Juvenil 2020-2021

Programa promogut pel Servei d’Ocupació de Catalunya iniciat l’any 2018 que subvenciona la contractació d’un/a Tècnic/a referent d’ocupació juvenil. L’àmbit d’actuació és la ciutat de Figueres.

L’Ajuntament de Figueres va posar en marxa l’any 2018 un Programa dirigit a joves d’entre 16 i 29 anys, on l’objectiu principal és facilitar i acompanyar la transició de les persones joves des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional mitjançant el treball en xarxa i transversal entre els diferents dispositius que atenen persones joves, per tal d’oferir els recursos més convenients en funció de les casuístiques personals i/o socials de cadascú, mitjançant l’establiment d’unes unitats especialitzades en el territori.

Durant aquest dos anys d’implementació del programa al territori hem atès a 180 joves figuerencs/ques on els hem ofert un acompanyament en la seva recerca de feina i/o de formacions. Les sessions efectuades amb els i les joves s’ofereixen tan per a fer de forma presencial com virtual, segons la demanda/necessitat de cada jove, ens adaptem en tot moment a la seva situació i disponibilitat.

D’altra banda durant aquest temps, també hem realitzat uns 90 tallers grupals als 5 instituts públics de Figueres. Els centres educatius amb els quals ens hem coordinat i hem efectuat aquests tallers han estat: IES Olivar Gran, IES Deulofeu, IES Narcís Monturiol, IES Ramón Muntaner i IES Cendrassos. Els grups de joves que han rebut aquestes accions grupals han estat els i les alumnes de 4rt ESO, del Pla de Transició al Treball, de la Unitat d’Escolarització Compartida, Batxillerat i Cicles formatius de grau mitjà i superior. Els tallers que hem realitzat són: Qui sóc jo?, competències del món laboral, ocupabilitat en clau gènere, la recerca de feina, procés de selecció, elaboració del currículum vitae, I ara què puc fer? Què és Garantia Juvenil?.

Finalment un altra branca molt important de les accions realitzades al territori han estat les coordinacions i relacions establertes amb els agents del territori que també atenen a joves, ja sia servies públics com Serveis Socials, amb els i les tècniques d’immigració de l’Ajuntament de Figueres, i amb el centre de Salut Mental Infantil i Juvenil. Com també amb entitats de caràcter privat com: Fundació Altem, CNO, Intermèdia, IDFO, ICON, Escola de noves oportunitats, entre d’altres.

 

A qui va dirigit?

Joves d’entre 16 i 29 anys.

On puc demanar cita?

Àrea de Promoció Econòmica - SMIO

C/ del Rec Arnau, 6 (antic Convent dels Caputxins)

Tel. 972 67 42 61    /     Correu: smio@figueres.org

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.