Elements

Programa Treball als barris 2020 - 2021

L'Ajuntament de Figueres impulsa una nova edició del programa Treball als barris, que podrà beneficiar unes 235 persones entre els barris de la Marca de l'Ham i el Centre històric de Figueres.

L'Ajuntament de Figueres ha impulsat una vegada més el programa "Treball als barris", una iniciativa que dóna resposta global en l'àmbit de l'ocupació i el desenvolupament econòmic i que beneficiarà directament unes 235 persones amb especials dificultats a l'hora de trobar feina. El projecte està  subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo, migraciones y seguridad social amb una dotació total de 413.885,41 eur.

Es tracta d'un programa que ofereix orientació laboral i contempla activitats de formació bàsica  i professional.  El projecte també inclou programes d'experienciació laboral que permetran ocupar durant uns mesos, un total de 16 persones empadronades a un dels dos barris.

La iniciativa contempla diferents accions. Una d'elles, i la principal porta d'entrada pels usuaris/es és el "Dispositiu de suport a la inserció laboral de col·lectius amb dificultats especials". Està previst orientar, acompanyar i formar unes 225 persones residents en un d'aquests dos barris, que es trobin amb dificultats d’inserció i inscrites a l'oficina del SOC. Les formacions previstes per aquest any 2021 estan relacionades amb les segÜnets temÀtiques: Agrari, industrial, neteja i logística.

Pel que fa als "Programes d'experienciació laboral", s’oferiran 16 llocs de treball : 10 com a operaris /es de manteniment, desinfecciÓ i suport mesures covid,i 4 places de neteja i condicionament d'espais públics i 3  com a informadors/es mediambientals.

A banda d'aquests llocs de treball, el programa permet la contractació del personal tècnic, quatre tècniques com a tutores i orientadores del dispositiu, una d'elles amb funcions de coordinació, una tècnica en prospecció d'empreses i una auxiliar d'administració.

El programa Treball als barris pretén millorar l'ocupabilitat dels veïns i veïnes dels barris de la Marca de l'Ham i del Centre Històric. Depèn de l'Àrea de promoció econòmica de l'Ajuntament de Figueres i les persones interessades poden adreçar-se a les oficines ubicades al Centre Cívic Joaquim Xirau, al barri de la Marca de l'Ham o a l’auditori Caputxins en el cas del Centre històric o bé contactar telefònicament al 972 67 08 79

QUÈ OFERIM A LES PERSONES QUE BUSQUEN FEINA O VOLEN MILLORAR-LA?

Oferim orientació en com buscar feina i com millorar les seves competències tan personals com laborals. A través d'un tracte personalitzat, analitzem conjuntament el potencial de cada persona i el que caldria millorar per arribar a l'objectiu laboral plantejat.

El programa ofereix un assessorament global i la possibilitat de fer formació (bàsica i professional), tallers puntuals, pràctiques en empresa, espai de connexió a internet i també intermediació d'ofertes laborals.

-Formació de català

-Formació relacionada amb la informàtica

-Formació  i acompanyament emocional

-Eines per la recerca de feina

-Formació especialitzada en oficis

 

QUÈ OFERIM A LES EMPRESES?

La prospectora del programa visita les empreses amb l’objectiu de fer l’enllaç entre les persones que s’atenen als dispositius i les necessitats laborals. S’ofereix el servei d’intermediació d'ofertes laborals. L’ empresa defineix quina és la seva necessitat i es fa l’encaix amb qui millor s’ ajusta al perfil, oferint informació molt detallada de les competències del candidat/a. També es fan col·laboracions a través de convenis de pràctiques.

Paral·lelament, informem i assessorem sobre temes d’interès per a les empreses: píndoles formatives, jornades, novetats empresarials...

Obrim les portes del projecte perquè les empreses puguin venir a fer presentacions de la seva empresa o del sector, col·laboracions en formacions professionalitzadores, sessió d'espais per entrevistes laborals....

 

Actualment, les atencions individualitzades, alguna formació i l’atenció a les empreses es realitzen majoritàriament per mitjans telemàtics (telèfon, WhatsApp, videotrucades i/o videoconferències). Hem habilitat un telèfon mòbil de Treball als barris per tal de poder fer aquestes atencions. Tel. 661 470 925. Les atencions presencials sempre hauran de ser amb cita prèvia.

 

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.