Elements

Programa Treball als Barris 2021 - 2022

L'Ajuntament de Figueres ha impulsat una vegada més el programa "Treball als barris", una iniciativa que dona resposta global en l'àmbit de l'ocupació i el desenvolupament econòmic i que beneficiarà directament unes 235 persones amb especials dificultats a l'hora de trobar feina.

El projecte està  subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y economia social amb una dotació total de 448.964.70€.

Es tracta d'un programa que ofereix orientació laboral i activitats de formació bàsica  i professional. El projecte també inclou programes d'experiència laboral que permetran ocupar durant uns mesos, un total de 14 persones empadronades a un dels dos barris.

La iniciativa contempla diferents accions. Una d'elles, i la principal porta d'entrada pels usuaris/es és el "Dispositiu de suport a la inserció laboral de col·lectius amb dificultats especials". Està previst orientar, acompanyar i formar 225 persones residents en un d'aquests dos barris, que es trobin amb dificultats d’inserció i inscrites a l'oficina del SOC. Les formacions previstes per aquest any 2021/2022 estan relacionades amb les següents temàtiques: sector industrial, sector càrnic, neteja hospitalària. També s’impartiran formacions de més curta durada com el carnet de carretoner, prevenció de riscos, etc.

Pel que fa als "Programes d'experiència laboral", s’oferiran 14 llocs de treball: 10 com a operaris/es de manteniment d'edificis i espais públics, desinfecció i suport mesures COVID i 4 places de neteja i condicionament d'espais públics. En el primer dels casos, les persones contractades prèviament hauran rebut una formació de 110h en aquesta mateixa especialitat.

A banda d'aquests llocs de treball, el programa permet la contractació del personal tècnic responsable de la seva execució i gestió.

QUÈ OFERIM A LES PERSONES QUE BUSQUEN FEINA O VOLEN MILLORAR-LA?

Oferim orientació en com buscar feina i com millorar les seves competències tant personals com laborals. A través d'un tracte personalitzat, analitzem conjuntament el potencial de cada persona i el que caldria millorar per arribar a l'objectiu laboral plantejat.

El programa ofereix un assessorament global i la possibilitat de fer formació (bàsica i professional), tallers puntuals, pràctiques en empresa, espai de connexió a Internet i també intermediació d'ofertes laborals.

- Formació de català

- Formació relacionada amb la informàtica

- Formació i acompanyament emocional

- Eines per la recerca de feina

- Formació especialitzada en oficis

QUÈ OFERIM A LES EMPRESES?

La prospectora del programa visita les empreses amb l’objectiu de fer d’enllaç entre les persones que s’atenen als dispositius i les necessitats laborals. S’ofereix el servei d’intermediació d'ofertes laborals. L’empresa defineix quina és la seva necessitat i es fa l’encaix amb qui millor s’ajusta al perfil, oferint informació molt detallada de les competències del candidat/a. També es fan col·laboracions a través de convenis de pràctiques.

Paral·lelament, informem i assessorem sobre temes d’interès per a les empreses: píndoles formatives, jornades, novetats empresarials, etc.

Obrim les portes del projecte perquè les empreses puguin venir a fer presentacions de la seva empresa o del sector, col·laboracions en formacions professionalitzadores, sessió d'espais per entrevistes laborals, etc.

El programa Treball als barris depèn de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres. Les persones interessades poden adreçar-se a les oficines ubicades al Centre Cívic Joaquim Xirau, al barri de la Marca de l'Ham o a l’auditori Caputxins en el cas del Centre històric. Telèfon de contacte - 972 67 08 79

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.