Elements

Programes Municipals d'Acollida

L'Ajuntament de Figueres posa a disposició de la població nouvinguda un conjunt de serveis per facilitar la seva acollida i integració a la ciutat.

Oficina d'Atenció Ciutadana / Agent d'Acollida
L'objectiu principal d'aquest servei és oferir un suport a l'OMAC especialment pel que respecta a la població nouvinguda. Així com a la resta de serveis municipals que a diari treballen amb població nou arribada: Serveis Socials, Urbanisme, Estadística OMAC, etc. Realitza tasques de traducció i interpretació lingüística en relació a la tramitació i atenció oferta des de l'administració local. A la vegada, és un servei d'atenció directa a tota la ciutadania per tal d'informar de quins són els serveis, equipaments, condicions d'accés i funcionament de les diferents administracions de la ciutat. Ubicació: OMAC (Avinguda Salvador Dalí, 107, planta baixa)Horaris: de matins de 8,30 a 15.00 hores

Curs mensual d´acollida municipal (FIGUERES CIUTAT ACOLLIDORA)
És un projecte d'acollida grupal ofert pel propi ajuntament a tota la població nouvinguda, estrangers i nacionals, on mitjançant quatre sessions de dues hores de durada la primera setmana de cada mes s'informa als assistents dels principals serveis i funcionament del propi ajuntament i d'altres administracions.Aquestes sessions són desenvolupades pels tècnics del servei d'immigració i una advocada especialista en estrangeria. I compten amb la col·laboració mensual de diferents tècnics munipals així com col·laboradors externs d'entitats. La participació continuada a totes les sessions comporta l'entrega d'un certificat d'assistència, que mostra l'aprofitament d'aquest curs. Ubicació: Sala polivalent de la Biblioteca Carles Fages de Climent (Plaça del Sol).Horari: de dilluns a dijous cada primera setmana de mes de les 19 a les 21h.

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.