Elements

Protocol contra les agressions sexistes

Protocol contra les agressions sexistes i Punt de Suport pel Festival Acústica 2017

El 24 d' agost a les 19h a la seu de la biblioteca Carles fages de Climent té lloc la Xerrada informativa per explicar el Protocol Contra les Agressions Sexistes i el Punt de Suport que hem habilitat pel Festival Acústica Figueres i que podreu trobar de 20h a 4h a la plaça Ernest Vila (Font Lluminosa, al costat del punt de suport de la Guàrdia Urbana i Creu Roja) gestionat per l'Associació Cúrcuma. #PlaIgualtatFigueres

El dia 3 d' agost el ple municipal va aprovar ahir el protocol contra les agressions sexistes en les Fires i Festes de la Santa Creu i esdeveniments festius, que es posarà en marxa per l'Acústica 2017.  El document aprovat per unanimitat és proposta de la comissió institucional que, a través d'un procés participatiu, ha consensuat un protocol d'actuació entre entitats, grups i col·lectius diversos i l'equip tècnic de l'Ajuntament.

El protocol contra les agressions en els esdeveniments festius de la ciutat fa especial atenció a la prevenció i a la sensibilització sobre aquest tipus d'agressions. Aborda no només les agressions més visibles (les físiques), sinó totes aquelles actituds i comportaments que sovint no són reconeguts per la seva naturalització en els espais festius o l'espai públic: burles sexistes, envair l'espai personal, mirades i insinuacions no desitjades, insistir davant d'una negativa,... El protocol de Figueres, doncs, aborda aquestes violències del sistema patriarcal des d'una perspectiva estructural i global.

Per aquest motiu, l'element principal és el Punt de Suport, un espai físic que es trobarà en els grans esdeveniments de la ciutat on professionals en l'àmbit realitzaran tasques de sensibilització entorn de la diversitat de violències masclistes, així com oferiran informació sobre els recursos, acompanyament i coordinació amb les forces de seguretat en cas de necessitat.

El protocol també proposa una campanya comunicativa que s'incorporarà a la imatge gràfica i la identitat dels esdeveniments festius.

Amb l'aprovació d'aquest protocol, l'Ajuntament de Figueres fa un primer pas per treballar les iniciatives que contempla el nou Pla d'Igualtat, que s'ha fet vigent de forma recent. 

Pel Festival Acústica 2017 el Punt de Suport estarà situat a la Plaça Ernest Vila (Font lluminosa) 

 

Imatges

  • Presentació del Protocol i Punt de Suport 24/08/17
    Presentació del Protocol i Punt de Suport 24/08/17
  • mapa situació Punt de Suport
    mapa situació Punt de Suport

Audios

  • Falca publicitària pel Festival Acústica


Vídeos

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.