• Home/
  • Elements/
  • Què és el projecte Imagine Low Energy Cities?

Elements

Què és el projecte Imagine Low Energy Cities?

Un projecte per al foment d'una nova cultura energètica

L'Ajuntament de Figueres participa en el projecte europeu Interreg IV-C  anomenat "IMAGINE Low Energy Cities" promogut per l'associació Energy Cities. En aquest projecte hi participen a més de l'Ajuntament de Figueres i Energy Cities, les ciutats de Munich (Alemanya), Lille (França), Dobrich (Bulgaria), Milton Keynes (UK), Odense (Dinamarca), Bistrita (Romania), Modena (Itàlia) i la Hafen University d'Hamburg.

L'objectiu del projecte és establir una metodologia conjunta a totes les ciutats participants de conscienciació a tots els agents implicats (ciutadans, empreses, organitzacions) per a fomentar una nova cultura energètica basada en el foment de l'estalvi i l'eficiència energètica, les energies renovables i la producció distribuida.

Parteix de la premisa que l'energia és un aspecte cabdal del funcionament de les ciutats i un element essencial en la lluita contra el canvi climàtic. L'energia ha de deixar de tenir un caràcter essencialment tècnic i econòmic i ha d'incidir en la seva vessant cultural, ciutadana, territorial i mediambiental. Només d'aquesta manera serà possible implicar activament a tots els sectors socials per tal d'iniciar el canvi de paradigma energètic. 

El projecte comportarà la realització de seminaris i l'intercanvi d'experiènicies dutes a terme a les ciutats participants. El resultat final serà l'edició d'un manual pràctic que servirà de guia per a per assolir ciutats amb baix consum energètic. Aquest programa es desenvoluparà durant els anys 2012, 2013 i 2014 i té un pressupost total de 1,45 milions d'euros.

S'inscriu dins les polítiques locals de lluita contra el canvi climàtic i del Pla d'Energia Sostenible de Figueres que es desenvolupa en el marc del Pacte d'alcaldes i alcaldesses. El projecte és gestionat pel departament de Medi Ambient i Sostenibilitat a través de l'Agència Local de l'Energia de Figueres.

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.