Elements

Servei de primera acollida

Programa integral d´acollida PIA que dóna continuïtat al Pla de Ciutadania i Immigració 2009-2012 de la Generalitat de Catalunya

Servei de Primera Acollida

(Procediment: Certificat d'Acollida)

 El programa integral d’acollida (PIA) que dóna continuïtat al Pla de Ciutadania i Immigració 2009-2012 de la Generalitat de Catalunya té com a objectiu central oferir un programa de formacions per facilitar l’autonomia personal, l’acollida i la integració de les persones estrangeres. Aquestes formacions inclouen: Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic , formació lingüística i  coneixements laborals bàsics.

A Figueres, aquest servei el prestarà i coordinarà l’Ajuntament de Figueres en col•laboració amb els diferents serveis: CPNL, Escola d’Adults, Càritas.

 El Servei Municipal d'Immigració i Diversitat informarà i orientarà sobre el circuit i les fases que cal realitzar, amb l’objectiu d’assolir la formació dels tres mòduls del Programa Integral d'Acollida, i s’encarregarà del tràmit de sol•licitud del Certificat d’Acollida.

La Direcció General per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya serà l’encarregada d’emetre el certificat d’acollida un cop assolida la formació de cadascun dels mòduls A, B i C

 Les fases del PIA són:

1a fase: Entrevista / sessió grupal

2a fase: Mòduls de formació

Mòdul de formació A: Competències lingüístiques bàsiques en llengua catalana i castellana. Mòdul de català (90 h) + Mòdul de castellà (90 h)

Mòdul de formació B: Coneixements laborals (15 h)

Mòdul de formació C: Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic (15h)

3ª fase: Certificació i/o convalidacions.

Sol·licitud d'Accés al Servei de Primera Acollida a Catalunya

 

Més informació:

Servei de Benestar Social

Servei d’Immigració i Diversitat

c/ Poeta Marquina, 5 Figueres

tel. 972674669

cnoguera@figueres.org

zrotbi@figueres.org

 

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.