Cooperació i Solidaritat

DIA ESCOLAR PER LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU. DENIP 2017

Participar al DENIP implica treballar el concepte de Pau positiva al centre educatiu durant el mes de gener. Aquest 2017 ens hem proposat que la PAU sigui notícia i volem aconseguir que tant ràdio, com televisió, com premsa escrita es facin ressò de totes les notícies de pau que succeixin aquest mes

Des del Servei de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Figueres, juntament amb la Coordinadora d’ONGs Solidàries de Girona, aquest any tornem a proposar-vos que us sumeu i participeu en el Programa que es durà a terme a la ciutat per celebrar aquest Dia Escolar per la No Violència i la Pau (DENIP). Es tracta d'un programa que es porta a terme a la ciutat de Girona i Figueres amb la coordinació i suport de la Coordinadora d'ONGs Solidàries de Girona.

Aquest 2017 ens hem proposat que la PAU sigui notícia. Així que hem demanat la col·laboració dels mitjans de comunicació del territori per tal que ens hi ajudin. Vosaltres, la mainada, sereu periodistes. Durant el mes de gener, volem aconseguir que tant ràdio, com televisió, com premsa escrita es facin ressò de totes les notícies de pau que succeeixen.

Participar al DENIP implica treballar el concepte de Pau positiva al centre educatiu durant el mes de gener. Als cursos que s’inscriuen a la campanya els oferim dos tallers complementaris: un taller que us vindrà a dinamitzar un monitor o monitora amb una petita dinàmica-joc i reflexió sobre el concepte de Pau Positiva, i un taller que haureu de gestionar les professores i professors amb la nostra ajuda: el de fer de la pau, notícia. Els grups més petits (infantil) estan ja enregistrant un breu radiofònic sobre una notícia de pau del seu entorn. Els mitjans (Cicle Inicial i Mitjà) fan el mateix però en suport vídeo per ser passat a les TV locals, i el cicle superior, està treballant per a fer realitat la publicació d’un diari amb noticies de pau, que es distribuirà a la nostra ciutat i a tot Catalunya el 30 de gener.

Les escoles de Figueres que s'han inscrit al DENIP d'aquest any són: Carme Guasch, Sant Pau, Escolàpies, Comunitat d'Aprenentatge Amistat, Parc de les Aigües, Cor de Maria, Maria Àngels Anglada i Montessori.

Si parlem de nombre, el  total d'alumnes que participen en la campanya és de 2313, a més de 29 joves talleristes, dels quals 26 són estudiants de l'Institut Muntaner, del cicle formatiu d'Educació Infantil. Es fan un total de 84 tallers. 

La convocatòria per la festa de cloenda de la campanya és el dilluns 30 de gener. Es farà amb els alumnes del cicle superior, al Pabelló Poliesportiu, de 10 a 12, i farem que els alumnes visquin de primera mà què és fer una noticia per ràdio digital o que puguin veure les que han gravat per la TV.
 
Podeu trobar en annex el Diari de la Pau ja elaborat per els alumnes del Cicle Superior de Primària.

  

 

 

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.