Figueres, Capital de la Sardana 2017

La ciutat de Figueres ha estat escollida Capital de la Sardana el 2017. Figueres exercirà aquest paper amb un projecte basat en la commemoració del bicentenari del naixement del músic figuerenc, i creador de la sardana moderna, Pep Ventura. Una base que servirà d’excusa per organitzar xerrades i conferències -sobretot basades en la figura de Ventura-, a més de potenciar el tradicional Aplec de Sardanes de la capital de l’Alt Empordà que el 2017 arribarà a la 56a edició.

La capital de la Sardana té com a objectius contribuir a ampliar la difusió i el prestigi social de la sardana, augmentar la seva cohesió en l’àmbit cultural dels territoris al nord i sud de Catalunya i Andorra, i també promoure i projectar el municipi designat com a capital, tant a l’interior com a l’exterior de les fronteres polítiques del país.

La comissió capital de la Sardana, entitat independent que pertany a la societat civil i està formada per la Confederació Sardanista de Catalunya i l’Obra del Ballet Popular, és qui ha implantat i desenvolupa la capitalitat de la Sardana en l’àmbit esmentat anteriorment, que inclou tres estats europeus, en col·laboració amb els municipis designats.

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.