Equipaments culturals

Museu de l'Empordà

El Museu de l’Empordà conserva una de les col·leccions d’art més destacades de la comarca i és una institució multidisciplinar dirigida a la recerca, conservació i difusió del patrimoni cultural, local i comarcal.

Creat l’any 1946, la història de les seves col·leccions es remunta a finals del segle XIX, a partir dels dipòsits del Museo del Prado i de les donacions i els llegats de personatges il·lustres empordanesos. L’any 1971 es construeix l’edifici actual, concebut com a museu d’arqueologia, història de l’art. Avui el Museu ofereix al públic una lectura històrica de les seves col·leccions i una obertura en matèria d’art contemporani.

L’exposició permanent mostra les col·leccions d’arqueologia (aixovars funeraris, ceràmica ibèrica, àtica i itàlica), d’escultura medieval (Monestir de Sant Pere de Rodes), de pintura barroca (dipòsits del Museo del Prado: Ribera, Mengs, Mignard), de pintura i escultura dels segles XIX i XX (Sorolla, Casas, Mir, Nonell, Gargallo, Casanovas, Cuixart, Ponç, Sunyer, Tàpies) i d’art empordanès (Blanquet, Dalí, Reig, Vallès, Santos Torroella).

Paral·lelament, el Museu de l’Empordà organitza exposicions i activitats culturals amb una especial dedicació a la experimentació i la reflexió de la creació artística contemporània.

Adreça: Rambla, 2 

Horaris:

  • De dimarts a dissabte (de maig a octubre) d'11 a 20 hores.
  • De dimarts a dissabte (de novembre a abril) d'11 a 19 hores.
  • Diumenges i festius: d'11 a 14 hores.

Dilluns no festius i els dies 1 i 6 de gener i 25 i 26 de desembre, tancat.

Contacte:

  • 972.502.305
  • infome@museuemporda.org

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.