• Home/
  • La ciutat/
  • Educació/
  • Contractes subvencionats per a les empreses que acullin alumnes del programa Joves per l’Ocupació de Figueres

Educació

Contractes subvencionats per a les empreses que acullin alumnes del programa Joves per l’Ocupació de Figueres

Notícia 30/04/2015

El pròxim 12 de maig finalitza el període de formació dels 40 joves que enguany han participat al programa Joves per l’Ocupació que s’ha dut a terme a Figueres des de principis d’aquest any 2015.

A partir d’ara, els alumnes tenen la possibilitat d’accedir a pràctiques i/o a contractes subvencionats dels quals se’n poden beneficiar aquelles empreses que s’acullin al programa.

En l’edició d’enguany, tal com va ja succeir el 2014, s’han impartit classes de caixer de comerç amb TPV i francès i serveis de bar i restaurant amb francès. La formació s'ha dut a terme al Centre CESI de Figueres i a l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà.

A partir d’ara, les empreses interessades poden col•laborar de dues maneres: incorporant als joves participants en pràctiques o contractant-los. En cas que la contractació laboral sigui d’un mínim de sis mesos comptarà amb una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional durant sis mesos. Aquest ajut va a càrrec del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Figueres, Manel Toro, explica que "ara als 40 participants els arriba el moment important del programa amb la finalització de la fase de formació i la possible entrada en escena de la col·laboració amb les empreses interessades”. Toro especifica que aquesta col•laboració es pot dur a terme “incorporant als joves participants en pràctiques o contractant-los. Amb aquesta fase, els joves accediran al mercat de treball, faran currículum i, al mateix temps, l’empresa tindrà l’oportunitat de valorar la seva feina”.

Les empreses que estiguin interessades a participar en el programa s'han d'adreçar a l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres a través del telèfon  972 67 42 61 o del correu electrònic promocioeconomica@figueres.org.

Un 70% de contractes laborals
Des de l'any 2010, el programa Joves per l'Ocupació ha format 170 joves i durant la darrera edició un 70% dels participants van aconseguir un contracte laboral.

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.