• Home/
  • La ciutat/
  • Educació/
  • Imagina Kids, Visual 13, Gastrònoms i estudiants de les Escolàpies i l'Institut Cap Norfeu premiats als Premis Emprenedors de l'Alt Empordà 2016

Educació

Imagina Kids, Visual 13, Gastrònoms i estudiants de les Escolàpies i l'Institut Cap Norfeu premiats als Premis Emprenedors de l'Alt Empordà 2016

Notícia 15/04/2016

Avui s’ha celebrat la 8a edició dels Premis Emprenedors de l’Alt Empordà a l’Auditori Caputxins de Figueres, que impulsa l’Ajuntament de Figueres, l’Associació d’Empresaris i Emprenedors de Girona, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el Setmanari de l’Alt Empordà i l’Associació Fòrum Imagina.

Aquests guardons, establerts en quatre categories, tenen com a objectiu la promoció de la iniciativa emprenedora a la comarca, la difusió de la innovació i el reconeixement al valor afegit que aporten les persones que ho fan possible.

En aquest vuitè aniversari, el jurat, format per representants de l’Ajuntament de Figueres, Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’AEEG, el Setmanari de l’Alt Empordà,  l’Associació Fòrum Imagina i quatre professionals de reconeguda vàlua, ha decidit premiar els següents projectes:

-       Premi Emprenedor: Imagina Kids i Ecoturisme Empordà

El Premi Emprenedor dóna reconeixement al projecte d’empresa més viable, innovador i amb major potencial de creixement. Enguany aquesta categoria ha doblat el nombre de candidatures, passant de cinc a nou respecte a l’edició anterior. Es fa entrega d’un primer premi, dotat amb 3.000 euros i publicitat al Setmanari de l’Alt Empordà, i un segon premi, per valor de 1.500 euros.

El jurat ha decidit atorgar el primer premi al projecte Imagina Kids, de Cristina Brugués i Núria Bosch, un nou espai d’educació infantil a Figueres amb vocació de transformació social que aposta per una metodologia innovadora i alternativa, amb un vessant cultural clar a través de la utilització de l’art, el joc i l’autonomia d’un mateix.

El segon premi ha estat per Ecoturisme Empordà, de Cristina Flores i Carles Sòria, un projecte de comunicació multidisciplinari que pretén promoure les activitats ecoturístiques i les propostes d’oci sostenibles i de baix impacte que es duen a terme a l’Alt Empordà.

-       Premi a la Millor Idea de Negoci: Time_Agency de Les Escolàpies Figueres (ESO) i iStrap de l’IES Cap Norfeu (Batxillerat i Cicles Formatius)

El Premi a la Millor Idea de Negoci és per a les idees més creatives dels estudiants dels instituts de la comarca (ESO, Cicles Formatius i Batxillerat) i menors de 20 anys, una categoria que també ha aconseguit créixer en participació en aquesta edició gràcies al suport del Servei Educatiu de l’Alt Empordà.

El millor projecte presentat en la categoria d’ESO ha estat per Time_Agency, de Jordi Barrera, Martí Llach i Juli Ruano, estudiants de les Escolàpies Figueres, el qual ofereix un servei online per a ajudar als usuaris a gestionar el seu temps. Mitjançant uns tests de perfils psicotècnics/psicològics, poden organitzar el temps de manera eficient i segura.

Pel que fa a la categoria d’alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius, els premiats han estat els estudiants de l’IES Cap Norfeu Airald Molas, Sergi Lagresa, Dani Coufal i Nil Díaz, amb el projecte iStrap, el qual consisteix en una polsera capaç d’acumular energia de manera solar i dinàmica amb la capacitat de carregar un aparell electrònic.

Els guanyadors d’ambdues categories han estat premiats amb un diploma i una tablet per a cada estudiant.

-       Premi a la lnnovació: Visual 13

El Premi a la Innovació és per a aquella empresa que hagi estat capaç d’innovar en producte, servei o processos. Enguany, el jurat, per tal d’escollir el guanyador d’aquesta categoria, ha valorat la constant innovació de l’empresa, la qual ha esdevingut un referent en el món de la imatge i, més concretament, del vídeo.

El premi se l’ha endut Visual 13, l’empresa de Vicenç Asensio i Marta Puigsegur, que ha destacat per dues línies concretes: la filmació de vídeos aeris amb drons i les conferències que organitza a l’Espai Armengol. Els premiats han estat guardonats amb un diploma i una escultura commemorativa, així com amb un important grau de repercussió mediàtica en els mitjans de comunicació.

-       Premi al Jove Empresari: Gastrònoms

Aquesta categoria premia un empordanès menor de 42 anys que hagi tingut una trajectòria empresarial destacada.

El premi ha estat per a Jordi Maragall i Sònia Faixó, de Gastrònoms, que amb el lema “Cuina creativa per ajudar-te a crear”, l’empresa optimitza el temps i recursos dels professionals de la restauració, al mateix temps que ofereix una cuina de qualitat als seus clients. El grup, compost per Monserrat Càtering, Swing Gourmet Restaurant i Gastrònoms, el seu projecte central, ofereix solucions per al sector de l’hostaleria, la restauració i el càtering. El premi Jove Empresari s'endú un diploma i una escultura commemorativa, així com amb un important grau de repercussió mediàtica en els mitjans de comunicació.

Els organitzadors de l’acte han convidat a Marc Barceló, un referent en l’emprenedoria de la nostra ciutat, que ha ofert una xerrada per explicar la seva trajectòria. Barceló és enginyer Industrial Mecànic, CEO i fundador de Volta Motorbikes, una empresa amb seu a Figueres dedicada a la producció de motocicletes elèctriques, fundada el setembre de 2010.

Aquesta vuitena edició ha comptat amb la col·laboració dels Serveis Educatius de l’Alt Empordà, l’Institut Olivar Gran i Empordàlia, així com amb el suport de la Diputació de Girona, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Programa Catalunya Emprèn, el Ministerio de Empleo i el Fons Social Europeu.

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha remarcat que des de l’Ajuntament es treballa perquè “Figueres sigui una ciutat atractiva per acollir talent i emprenedoria, i també perquè aquest creixi entre els joves de casa”.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Manuel Toro, ha volgut destacar la consolidació d’aquests premis, que arriben a la seva vuitena edició amb una intensa participació i qualitat. “Amb el pas de les edicions ha crescut la participació en els premis, especialment en aquesta darrera, en què els instituts i els estudiants han tingut un paper molt important treballant per presentar projectes d’alta qualitat. Des de l’àrea de Promoció Econòmica volem implementar l’emprenedoria a Figueres i a la comarca, i amb iniciatives com aquesta pretenem que en un futur reïxi”. 

Imatges

Vídeos

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.