• Home/
  • La ciutat/
  • Educació/
  • La Festa del Joguet de Figueres creix en expositors

Educació

La Festa del Joguet de Figueres creix en expositors

Notícia 15/05/2015

La Festa del Joguet de Figueres celebrarà la 22ena edició el diumenge 24 de maig. Hi haurà més de 75 expositors de diferents països.

En aquesta jornada, organitzada per l'Ajuntament de Figueres i que compta amb la col·laboració del Museu del Joguet de Catalunya i Guy Ablard, col·leccionista i promotor europeu de la Festa del Joguet, s’hi podran trobar joguines, majoritàriament anteriors als anys 80, com ara nines, cotxes, trencaclosques, teatrins, zoòtrops i moltes altres que són d’especial atracció per als amants del col·leccionisme. La festa aplegarà una vuitantena d’expositors provinents de Catalunya i de la resta de l’Estat, destacant també una participació molt important d'altres països com ara França, Holanda, Itàlia, Bèlgica o Andorra.

Al matí, de 10.30h a 12.30h, a la zona descoberta de la plaça Catalunya hi haurà animació infantil, que enguany anirà a càrrec d’un grup d’estudiants de l’IES Ramon Muntaner que posarà per primer cop en pràctica un projecte de recerca que han creat, Figueres, ciutat del joc. Aquest treball està orientat a un públic familiar i consisteix en un espai de joc on es realitzen diferents activitats amb material completament reciclat, natural i de l'entorn.

Des del Museu del Joguet de Catalunya animen a què totes les persones que aquest dia comprin joguines a la festa es facin una fotografia i l'envïin al museu, ja que amb totes les imatges recollides es farà un àlbum.

El regidor-director de Promoció Econòmica, Manuel Toro, ha parlat dels inicis del Museu del Joguet de Catalunya a Figueres i ha destacat la importància que té que la ciutat fes l'esforç inversor per adquirir l'edifici on ara és el Museu i disposi ara d'aquest patrimoni, ja que "actualment el Museu del Joguet de Catalunya és conegut arreu del món i, sumat a la Festa del Joguet, que enguany arriba a la seva 22ª edició, ens permet reviure records d'infància que són molt especials per a tots".

 

Vídeos

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.