• Home/
  • La ciutat/
  • Habitatge/
  • L’Ajuntament de Figueres i CatalunyaCaixa signen un conveni per promoure l’habitatge social

Habitatge

L’Ajuntament de Figueres i CatalunyaCaixa signen un conveni per promoure l’habitatge social

Notícia 29/07/2014

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el director de zona de CatalunyaCaixa a Girona, Tomàs Murciano, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de promoure l’ocupació d’habitatges al

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Figueres s’adhereix al pacte que van subscriure el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’entitat bancària l’octubre del 2013.

La finalitat principal del conveni entre el consistori i CatalunyaCaixa és optimitzar el procediment per assolir l’efectiva ocupació dels habitatges proposats per l’entitat financera. L’Ajuntament, a través dels Serveis Socials, té el compromís d’identificar aquelles persones o famílies idònies per ser beneficiàries d’un habitatge de lloguer amb renda assequible. En aquest sentit, les gestions que s’hagin de dur a terme es consensuaran en tot moment entre l’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Per la seva banda, CatalunyaCaixa es compromet a informar a l’Ajuntament de la incorporació dels habitatges que estiguin ubicats en el seu terme municipal així com de les baixes dels habitatges proposats que per ocupació, per pèrdua de les condicions d’habitabilitat o altres causes de força major que impedeixin la seva comercialització en règim de lloguer.

Aquesta iniciativa pretén allotjar persones amb risc d’exclusió residencial de diversa procedència. El conveni estableix també la intenció que la renda de lloguer que hauran de pagar els llogaters no superi el 30% dels seus ingressos nets, de manera que els habitatges s’arrendaran per un màxim de 350 euros.

L’alcaldessa de Figueres ha destacat la “importància de la firma d’aquest conveni perquè ens dóna més opcions a l’hora d’afrontar les problemàtiques que es deriven de l’habitatge a Figueres. A partir d’ara serà el moment per valorar els pisos que l’entitat pot posar a la nostra disposició, un tràmit que esperem que es pugui fer el més aviat possible per oferir-los als figuerencs i figuerenques que més ho necessitin”.

Per la seva banda, Tomàs Murciano, director de zona de CX a Girona ha posat en valor la sensibilitat de CatalunyaCaixa amb aquelles famílies que més estan patint els impactes de la crisi. “Volem posar el màxim de pisos de la nostra propietat a les mans de qui més ho necessiten, i per això promovem aquest tipus de convenis amb organismes públics i altres agents socials, amb la intenció d’incrementar els més de 1.400 lloguers a preus assequibles que ja hem signat”.

CatalunyaCaixa sempre s'ha mostrat especialment sensible amb aquelles famílies que més estan patint l'impacte del canvi de cicle econòmic. Fa més d'un any, entitat va posar de manifest aquest fet sent la primera entitat a acollir-se al Codi de Bones Pràctiques hipotecàries aprovat mitjançant el Reial decret-llei 6/2012, i paralitzant tots els processos d'execució hipotecària de primers habitatges de persones físiques. A més, fins el 2014 ha flexibilitzat el pagament de les hipoteques de 83.000 famílies i concedit 10.000 dacions. En molts d'aquests casos es converteix la hipoteca en un contracte de lloguer a preu assequible per esmorteir l'impacte social que poden patir les famílies. 

 

 

Imatges

Informació relacionada

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.