• Home/
  • La ciutat/
  • Joventut/
  • Figueres presenta una programació de Nadal que s’estén fins als barris

Joventut

Figueres presenta una programació de Nadal que s’estén fins als barris

Notícia 04/12/2015

Des d’avui fins al 6 de gener Figueres comença la campanya d'activitats de Nadal, entre les quals destaquen el tradicional Mercat de Nadal, la Factoria Lúdica i de l’Enginy, el Tió Solidari, la cavalcada de Reis i, una de les novetats, el "Nadal als barris".

Des de l’àrea de Fires i Mercats s’ha presentat el Mercat de Nadal, el qual ha iniciat la seva activitat aquest matí a la Rambla recuperant la ubicació habitual, després que l’any passat s’hagués de modificar a causa de l’ensorrament de la part baixa de la Rambla. En total hi ha 16 expositors repartits en 19 casetes de fusta que ofereixen productes típics de Nadal i que es poden visitar fins al 24 de desembre, en horari d’11 a 14 h i de 16 a 20.30 h, exceptuant el dissabte 24, que obrirà d’11 a 13 h.

El mercat va acompanyat d’un ampli calendari d’activitats, que inclou el trenet i els inflables pels més petits, cantates nadalenques i exhibicions de dansa - algunes d’elles amb motiu de la Marató de TV3 -, o un mercat de brocanters, entre d’altres. També se sortejarà una panera amb productes de totes les parades entre tots els que facin difusió del cartell del mercat per les xarxes socials. L’acte inaugural serà demà 5 de desembre a 2/4 de 6 de la tarda amb els respectius parlaments, una actuació de gospel i xocolatada.

El regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef, ha remarcat que “l’objectiu del mercat i de les activitats és dinamitzar i apropar els ciutadans al centre de la ciutat, així com complementar l’oferta comercial amb productes típics de Nadal. Aquest any també hem canviat la decoració, intentant donar-li una imatge pròpia dels mercats europeus”.

Una de les novetats més importants és la proposta de “Nadal als barris”. Amb la col·laboració de les associacions de veïns de Figueres, en els centres cívics i socials de la ciutat es duran a terme activitats nadalenques que, com ha explicat Masquef, “permetran descentralitzar les activitats i aconseguir que aquestes arribin a tota la ciutat”. El programa inclou una quinzena d'activitats en els barris de Figueres amb espais infantils, tallers, espectacles, etc.

Pel que fa a l’àrea d’Educació, Joventut i Infància, per tercer any consecutiu s’ha apostat per la Factoria Lúdica i de l’Enginy, una iniciativa ja consolidada que ajuda a difondre un lleure transformador i de qualitat. Enguany canvia d’ubicació per les obres que s’estan executant a la Casa Empordà i es farà a l’Institut Ramon Muntaner, que ha posat a disposició de l’Ajuntament el claustre i algunes aules per poder-hi realitzar les activitats. Aquest any, a més, la Factoria disposarà d’una pàgina web pròpia per tal que tothom qui ho vulgui pugui consultar la programació i es pugui inscriure als tallers via online.

La regidora de l’àrea, Mar Casas, també ha destacat la participació, un cop més, dels alumnes de p5 de les escoles de la ciutat en el concurs d’il·lustracions de Nadal, que permeten decorar els edificis municipals amb temàtiques nadalenques i també elaborar el programa de mà.

Des de l’àrea de Cultura Popular i Festes, s’ha recordat que enguany tampoc faltarà el Tió Solidari a la plaça de l’Ajuntament, perquè tots aquells qui ho vulguin ofereixin aliments per als més necessitats. El dissabte 19 es donarà la tradicional benvinguda al Tió de Nadal amb animació infantil a càrrec del País de Xauxa.

El dia 5 es farà la cavalcada de Reis que, com a novetat important, canvia el recorregut. Tornarà a passar per la Rambla, però no per recuperar la ruta habitual, sinó per fer-ne una de nova una mica més llarga. Aquest mateix dia, també es farà el tradicional concurs de fanalets al Teatre Municipal el Jardí i hi haurà animació infantil a la plaça de l’Ajuntament amb El Pot Petit.

El regidor de Cultura Popular i Festes, Quim Felip, també ha explicat que aquest any hi haurà una ballada de sardanes el dia de Nadal a la plaça Ernest Vila per celebrar el 50è aniversari de la Font Lluminosa.

Per l’últim, l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha destacat “la transversalitat i implicació de totes les àrees i serveis de l’Ajuntament per tirar endavant aquest ampli i variat programa d’activitats, que enguany s’estén a tota la ciutat amb l’objectiu d’arribar a tots als ciutadans i atraure gent d’arreu”.

A banda d’aquestes propostes, durant aquests dies també n’hi haurà d’altres habituals en aquestes dates com són les visites guiades del Nadalí, que comencen aquest cap de setmana; la mostra de pessebres i diorames a La Cate o les funcions dels Pastorets de Figueres al Teatre Municipal el Jardí, així com d’altres que es poden trobar en el programa o en aquest enllaç

 

Imatges

Vídeos

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.