Joves i participació

Concurs de música jove Joan Trayter - Plaça de l'Estació

El concurs de música Jove Joan Trayter s'ha traslladat de lloc i d'època de l'any, però manté viva l'essència i aposta pels grups novells amb importants premis.

 

Introducció a la figura de Joan Trayter

 

Joan Trayter i Malirach (Figueres, 1971- 2002) va ser enginyer de telecomunicacions per la Salle i d’electrònica per la Universitat Politècnica de Catalunya. Un empordanès ple de talent, obert d’esperit i enamorat de la música, que va fer de la seva passió la seva feina. Els estudis de gravació de Music Lan, a Avinyonet de Puigventós, són la culminació de la seva dilatada trajectòria professional. Aquest premi que porta el seu nom, convocat conjuntament entre l’Ajuntament de Figueres, els estudis Music Lan i l’Associació de Veïns Plaça de l’Estació, el vincula a la ciutat que el va veure néixer i pretén ser un estímul per a joves creadors del món de la música.

 

 

Bases de la convocatòria

Objecte i condicions generals

Aquest concurs vol ser una oportunitat per a joves artistes i creadors en l'àmbit musical, tant a títol individual com col·lectiu (formacions musicals), per tal de dotar-los d'espais on actuar, i permetre'ls la gravació d'una maqueta als estudis Music Lan d'Avinyonet de Puigventós.

El mecanisme de selecció constarà de dues fases: la primera es basarà en l'audició de treballs pregravats; els artistes que superin aquesta fase, passaran a la segona, on rebran la condició de finalistes i hauran d'actuar en directe la tarda i nit del 30 de juliol de 2016 a la Plaça de l’Estació de Figueres.

 

Beneficiaris, requisits, presentació de sol·licituds i termini

Per optar a la participació en el concurs, cal que tots els integrants de la proposta tinguin entre 16 i 99 anys.

Caldrà presentar un document per registre d'entrada a l'Oficina Municipal d'Atenció al Ciutadà (Avinguda Salvador Dalí, 107, 17600 Figueres) en el qual hi digui explícitament que se sol·licita participar al Concurs de música jove Joan Trayter i hi constin les dades i documentació següents:

El nom, l'adreça, el telèfon i el correu electrònic de la persona que presenta la proposta.

 L'enllaç a una plataforma de reproducció online des de la qual el jurat pugui escoltar la proposta (Spotify, Grooveshark, Myspace, Goear, Youtube, Dropbox, etc) amb un mínim de cinc temes propis.

 Fotocòpia del DNI, NIE, carnet de conduir o passaport, de totes les persones que integren la proposta.

 Les propostes poden presentar-se fins el dia 20 de juliol de 2016.

 

Jurat i procediment de selecció

Es nomenarà un jurat integrat per periodistes musicals, tècnics de so, promotors de concerts i membres de l’organització de l’activitat.

El jurat es reunirà en acabar el termini de presentació de propostes i n'escollirà cinc. El jurat escoltarà les actuacions en directe i decidirà quina de les propostes és la guanyadora.

 

Premis, procediment de concessió i lliurament

El jurat farà públic el seu veredicte al llarg de la setmana posterior a l'actuació.

El jurat atorgarà els següents premis. Primer classificat: premi de 1.000 euros, més la gravació d’una maqueta als Estudis Music lan d’Avinyonet de Puigventós. Segons classificat: premi de 250 euros més actuació a l’Acústica 2016. Tercer classificat: reportatge a la revista musical la Tornada.

Els premis poden estar subjectes a les retencions que preveu la llei tributària.

Tots els grups finalistes, a més a més, pel fet de tocar rebran una gratifciació de 250 euros.

 

Acceptació de la convocatòria

En tot allò no previst en aquestes bases s’aplicarà el criteri del jurat. La participació en aquesta convocatòria implica l’acceptació de les bases.

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.