Joves i transformació

Ajuts a estudiants per a l'adquisició d'abonaments mensuals en trens de mitja distància i d'alta velocitat (2018)

Tant si agafes línies convencionals com tren d'alta velocitat, Figueres et bonifica el tren! Del 16 de juliol al 14 d'agost presenta la documentació a l'OMAC i obtén una ajuda de fins a un 40% de l'import dels abonaments.

L'Ajuntament de Figueres obre un pla d’ajuts per a l’adquisició d’abonaments en tren de mitja distància i d'alta velocitat per a joves universitaris o joves que cursin cicles formatius de grau mig o superior. Aquests són els requisits per accedir-hi:

• Ser estudiant universitari o cursar cicles formatiu de grau mig o superior,
• Estar empadronat a Figueres i tenir entre 16 i 25 anys,
• Estar matriculat de com a mínim 45 crèdits o d’un 75% de la càrrega lectiva,
• Desplaçar-se cada dia amb tren per anar i venir de la població on es cursa els estudis.

L'Ajuntament de Figueres donarà ajudes per un valor màxim del 40% de l'import dels abonaments. Del 16 de juliol al 14 d'agost de 2018 s'obrirà un termini de presentació de sol·licituds. Caldrà presentar-les a l'OMAC (Avinguda Salvador Dalí, 107). Les sol·licituds hauran d'incloure còpia dels abonaments, un volant d’empadronament (on consti que estàs empadronat a Figueres com a mínim des de gener de 2017), fotocòpia del DNI, còpia del full de matrícula que acrediti el mínim de 45 crèdits i full de dades bancàries.

Tens preguntes? Et donem respostes:

FAQs

- Quan puc començar a gaudir d’aquests ajuts? La compra d’abonaments està limitada a algun període en concret de l’any?
El període és anual. Cal tenir en compte que l’ajuntament obrirà el termini de sol·licitut dels ajuts a final de curs (juliol), moment en el qual caldrà presentar els abonaments que s’han utilitzat durant tot el període.

- Cal que m’inscrigui en algun lloc per gaudir d'aquest ajut per al qual caldrà presentar els comprovants al mes de juliol?
No. Simplement has de tenir cura de guardar tots els abonaments per tal de poder-los presentar en el moment de sol•licitar l’ajut.

- Estudio en un centre d'estudis superiors on el còmput de càrrega lectiva no es fa per crèdits. Puc accedir a aquesta ajuda?
Sí, només necessites que el centre emeti un certificat en el qual consti que t'has matriculat de com a mínim el 75% de la càrrega lectiva per curs que preveu el seu pla d'estudis.

- Puc gaudir de l'oferta si només agafo el tren el cap de setmana?
No. L'oferta està pensada per a estudiants que agafen el tren diàriament i que fan vida a Figueres.

- Puc gaudir de l'oferta si no estic empadronat/ada a Figueres?
No. Aquesta acció depèn directament de l'Ajuntament de Figueres i en poden gaudir les persones empadronades a la ciutat.

- Quants títols de transport puc comprar?
En el cas de la mitja distància, és un abonament al mes. No hi ha cap mínim exigit: si un mes no en compres cap, no passa res. Distribueix-te’ls com et vagi bé. En el cas de l'alta velocitat, els abonaments que normalment utilitzen els estudiants són els de 10 viatges.

 

Trobaràs les bases específiques d'aquestes ajudes i el model d'instància en la documentació adjunta a aquesta apartat, sota aquestes línies.

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.