• Home/
  • La ciutat/
  • Joventut/
  • Lliurament dels certificats del programa Joves per l’Ocupació

Joventut

Lliurament dels certificats del programa Joves per l’Ocupació

Notícia 12/12/2014

Aquest matí, l’àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres ha celebrat la finalització de la formació professionalitzadora realitzada per 40 joves en el marc del programa Joves per l’Oc

Característiques del programa

El programa Joves per l'Ocupació promogut per l'Ajuntament de Figueres comença el 18 de desembre de 2013), combina accions d'orientació, formació, pràctiques no laborals en entorn productiu i experiència professional en empreses del territori, amb l'objectiu de facilitar la inserció laboral dels joves participants (d'entre 16 i 25 anys) i al mateix temps fomentar el seu retorn al sistema educatiu.

Resultats obtinguts: Millora formativa i d'ocupabilitat dels joves

D'un total de 227 joves derivats de tota la comarca, dues tutores/orientadores especialitzades i contractades per l’Ajuntament de Figueres  van seleccionar 40 joves, el màxim que permetia el programa. A la selecció van col·laborar entre d'altres: l'Oficina de Treball de Figueres, el Departament d'Ensenyament (instituts i EAP de la comarca), Consell Comarcal de l'Alt Empordà (Departament de Joventut), Serveis Socials, Càritas, Creu Roja, CIRE. etc.

D’aquests joves, 34 ( 85%), des del febrer al juny del 2014, han seguit i finalitzat la formació, en relació als sectors de comerç (17 joves) i hostaleria (17 joves) concretament en les especialitats de:
- Ajudant de cambrer amb francès
(320h). Formació realitzada per l'Escola d'Hostaleria de l’Alt Empordà.
- Caixer/a amb francès
(260h). Formació realitzada pel Centre d’Alta Formació CESI de Figueres.

El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha emès els certificats de formació que s’han lliurat en l’acte d’aquest matí.

Col·laboració amb empreses del territori
El programa Joves per l'Ocupació ha permès que les empreses del territori d'aquests sectors laborals donessin l'oportunitat al joves per a realitzar pràctiques no laborals, prèvia signatura d'un conveni de col·laboració. Així el 42,5% (17 joves) han realitzat pràctiques no laborals en entorn productiu en empreses.

Les tutores destaquen positivament l'actitud i proactivitat dels joves en la recerca de feina, que s'ha materialitzat amb la contractació fins el moment actual del 70% dels participants (28 joves), els quals s’han incorporat al mercat laboral.

El 30% d’ells (12 joves) ho han fet amb la modalitat de contracte subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya que oferia a les empreses interessades en contractar aquests participants (amb una durada mínima de 6 mesos a jornada complerta o parcial) un ajut econòmic equivalent al salari mínim interprofessional (SMI) durant 6 mesos.

El 40% restant (16 joves) han estat contractats amb d'altres modalitats temporals no subvencionades pel programa.  D'aquests, un 17,5% (7 joves) han tingut més d'un contracte/més d'una feina, i tot i ser feines temporals han desenvolupat recursos per tornar a tenir una presència en el mercat laboral.

L'Ajuntament vol agraïr la col·laboració de les 14 empreses  de l'àmbit de l'hostaleria/restauració i del comerç que han col·laborat i han fet possible aconseguir els objectius d'experiència laboral proposats en el programa Joves per l'Ocupació: Hotel Torremirona (Navata), Rte. El Trull (Fortià), La Crêperie Bretonne (Figueres), Granier (Figueres), Juguettos (Figueres), Catalunya Amor Meu SL (Figueres), Can Carreras Magatzems Comercials SL (Figueres), Lizarran, Dynamic, Txot's (Figueres), Hotel Ronda (Figueres), Fleca Bellsolà (Figueres), F&M Italy (Figueres),Cafeteria del Sol (Figueres), Sabateries Vives (Roses i L'Escala) i Supermercat Internacional (Sta Margarita-Roses).

Obtenció del Graduat d'ESO i retorn al sistema educatiu:
El programa també ha finançat la formació per obtenir el Graduat d' Educació Secundària Obligatòria (ESO) a aquells participants que no l'havien obtingut. Així, dels 21 joves que no el tenien, 3 joves l’han obtingut i 5 joves continuen estudiant a fi d’obtenir-lo.

 També hi ha joves que han retornat al sistema educatiu reglat: 2 joves cursen batxillerat, 4 joves cursen cicles formatius de Grau Mig (CFGM), 2 el d'Operacions bàsiques de bar i restaurant i 1 jove el de para farmàcia, 1 jove Disseny Gràfic i finalment, 1 jove està cursant el curs d'accés al cicle formatiu de Grau Superior (CFGS).

Es fa una valoració molt positiva dels resultats obtinguts fins el moment (el programa tindrà vigència fins el proper 30 d'abril de 2015).

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.