Mapes de la ciutat

MAPA DIGITAL D'ACTIVITAT COMERCIAL COVID-19

Aquí es pot consultar el comerç de la ciutat que durant l'estat d'alarma té activitat, horari i forma de contacte.

Aquests dies de confinament creen molta incertesa sobre quin comerç té activitat, té les portes obertes al públic, fa atenció domiciliaria, o atenció amb cita prèvia.
 
A fi de que aquesta informació pugui estar al màxim d'accessible i actualitzada, els geògrafs figuerencs William Morales i Daniel Bejarano varen proposar una un projecte interessant que l'ajuntament donarà el suport tècnic, i comunicatiu necessari per a que sigui un èxit.
 
Tot es basa amb la iniciativa anomenada GeoVolutarios que la multinacional ESRI ha incentivat, i que es basa en la cessió temporal gratuïta de llicències de la infraestructura informàtica de mapes d'aquesta empresa durant l'estat d'alarma sanitària del COVID-19.
 
Així doncs, aquests joves geògrafs han creat una eina informàtica que permetrà als comerciants i serveis de la ciutat donar d'alta la seva activitat, horari, contacte, sector i productes. L'ajuntament podrà fer un vist-i-plau a la informació, només per filtrar errors majors, i automàticament quedarà publicada la informació a internet sobre un mapa [MAPA].
 
El comerç es podrà donar d'alta a través d'aquest senzill formulari [FORMULARI]. I l'ajuntament rebrà la petició de alta o canvis i a un sol clic estarà disponible. I el ciutadà podrà marcar-hi incidències si alguna informació ha caducat, hi ha algun error d'horari, ubicació o altre situació. Així la informació serà plenament col·laborativa.
 
La regidoria de noves tecnologies aplaudeixen aquest tipus d'iniciatives, i el departament del SIT municipal hi dona ple suport a la iniciativa, i reconeixement tècnic, i supervisa el correcte funcionament per que sigui una eina útil per a la ciutadania en aquests moments que tota informació a l'abast pot ser un petit tresor.
 

El comerç de barri i serveis de ciutat està aportant un servei de qualitat i bàsic que entre tots hem d'agrair.

Imatges

Vídeos

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.