Nadal a Figueres

La Gran Cavalcada de Reis

Figueres rebrà Ses Majestats els Reis d'Orient la nit del 5 de gener amb una Gran Cavalcada que consolida el recorregut estrenat fa dos anys i que incorpora una nova carrossa

Els dies 3 i 4 de gener, a la porxada de l’Ajuntament, hi haurà un carter reial que rebrà les cartes als Reis que els nens i nenes vulguin que arribin per via urgent a Ses Majestats. L'endemà, el 5 de gener, a la tarda, se celebrarà el tradicional concurs de fanalets al teatre Jardí, i l'esperada Cavalcada de Reis, que enguany consolida el recorregut que es va estrenar fa dos anys que incorpora la plaça Catalunya i la plaça del Gra i que passa per la Rambla en sentit invers al de la circulació. Aquest recorregut permet que més gent, més esponjada i des de més perspectives, vegi la Calvacada i, alhora, garanteix més seguretat, que és una de les principals preocupacions de l'Ajuntament.

Com a novetats de la Cavalcada, que estarà integrada per més de 300 figurants, 150 dels quals són voluntaris inscrits al web que l’Ajuntament, enguany comptarà amb una carrossa més que l’any passat i, per tant, n’hi desfilaran vuit. La nova carrossa vol representar una mena de centre logístic per a la distribució dels regals, amb plànols de Figueres, escales, i elements destinats a escenificar que és des d’allà on es puja a les cases a portar els regals. A més, tenint en compte que Figueres és Capital de la Sardana i que enguany se celebra Bicentenari del naixement de Pep ventura, la carrossa inicial, la dels Consell d’Infants, tindrà elements al·lusius a aquesta efemèride.

Pel que fa a la resta de comparses, la cavalcada comptarà amb companyies externes (éssers màgics i lluminosos de la Companyia Yalicko, Pegàs —el cavall alat—, inflables lluminosos: 3 estels gegants i 2 cavalls lluminosos, follets i fades de Drakònia, Companyia Txaranga Dinamo, éssers de fantasia de la Companyia Montsrieurs, Xanquers de la Companyia Mademoiselle Paillette, cercavila de foc de la Companyia Frères Lumière i Dromedaris de la Companyia La Blaquière.

Entre les novetats de la cavalcada, també destaca que a la plaça de l’Ajuntament, l’espera dels Reis serà amenitzada per "Landry el rumbero", que s’ha renovat part del vestuari de la comitiva del Rei Negre, i que s’ha ampliat la comitiva d'en Fumera amb la construcció de dues grans estructures per als vigilants d'en Fumera.

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.