Comerç

Empordà als aparadors

Campanya de dinamització comercial per valoritzar els establiments de comerços i serveis, les empreses productores i el patrimoni de la comarca.

 

Què és?

L'Empordà als aparadors és una campanya de dinamització comercial per donar suport als establiments de comerços i serveis i a les empreses productores de la comarca en un context de crisi com el que ha provocat l'alerta sanitària de la COVID-19. Consisteix en crear una experiència de compra basada en els aparadors singulars dels establiments comercials a peu de carrer, que exhibeixen un producte elaborat a l'Empordà acompanyat d'una fotografia patrimonial relacionada.

A l'Empordà als aparadors una setantena de comerços de sis municipis de la comarca exposen fins el 20 de desembre productes agroalimentaris o artesanals procedents d'una trentena d'elaboradors de l'Empordà. A més, els comerços també exposen a l'aparador un vinil que mostra una imatge d'un reconegut espai patrimonial de la comarca.

 

Quan?

L'Empordà als aparadors es duu a terme del 20 de novembre al 20 de desembre de 2020.

 

Compra al comerç local, fes una foto davant de l'aparador i guanya un lot de productes de l'Empordà!

1. Fes una foto de l’aparador on es vegi el vinil i l’espai patrimonial que hi apareix.

2. Penja-la a Instagram dient quin és aquest espai patrimonial i a quin municipi es troba.

3. Afegeix els hashtags #empordaaparadors i #josocemporda i etiqueta el compte @emporda.aparadors a Instagram o Facebook.

Entre els que encertin la resposta sortejarem sis lots de productes de l'Empordà cedits pels botiguers i elaboradors participants. Per poder rebre el premi caldrà mostrar un tiquet de compra de qualsevol dels comerços o productors participants, o bé una butlleta que entreguen els negocis participants.

  

Com funciona l'Empordà als aparadors?

Els productors i establiments participants fan un intercanvi:

Els establiments tenen aparadors singulars a partir de l'exhibició del producte elaborat a l’Empordà i d'una imatge patrimonial relacionada, i incentiven la compra als seus establiments gràcies al sorteig.

Les empreses productores tenen nous punts de visibilitat per als seus productes.

Aquesta iniciativa d’aposta pel territori «fa que passin coses» als carrers, serveix de plataforma per conèixer els establiments comercials i productors participants i promociona tant productes alimentaris, per exemple procedents de la Marca de Garantia Producte de l’Empordà, la DO del Vi o la DOP de l’Oli, com altres tipus de productes d’artesans locals.

  

Quins establiments i productors hi participen?

Establiments de comerç o de serveis (retail) amb aparador a peu de carrer situats a l'Alt Empordà (exceptuant sector restauració).

Empreses productores i/o artesanes, agroalimentàries o no, que fabriquen o elaboren a l'Alt Empordà i al Baix Empordà.

(El període d’inscripcions per a l’edició d’enguany està tancat.)

 

Per a què?

1.Crear una vivència de compra que atregui compradors a partir dels aparadors i que tingui presència online per ser factible en cas de restriccions de mobilitat.

2.Posar en valor el comerç local i de proximitat a partir de la creació de sinergies entre el comerç, producte i patrimoni, elements identitaris i diferenciadors del territori.

3.Fomentar la col·laboració i cohesió entre els diferents municipis empordanesos.

 

Qui ho coordina?

El Consell Comarcal coorganitza la iniciativa amb els ajuntaments de Castelló d’Empúries, L’Escala, Figueres, La Jonquera, Llançà i Roses i 9 associacions de la comarca: Associació de Comerciants i Empresaris de Castelló d’Empúries, Unió de Botiguers i Empresaris de l’Escala, Comerç Figueres Associació, Associació de Comerç Jonquera-Centre, Associació de Comerciants de la Zona Nord de la Jonquera, Associació de Comerciants Els Límits-El Portús, Associació de Comerciants de Llançà, Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus i l’Associació Empordà Turisme.

Aquest treball conjunt s’està coordinant des de la Taula Comarcal de Comerç, a la qual hi participen tècnics, regidors de les administracions participants de la comarca i representants d’associacions del comerç de l’Alt Empordà.

 

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.