Feina

Programa Treball als barris 2019-2020

L'Ajuntament de Figueres impulsa una nova edició del programa Treball als barris, que podrà beneficiar a més de 240 persones entre els barris de la Marca de l'Ham i el Centre històric de Figueres.

L'Ajuntament de Figueres ha impulsat una vegada més el programa "Treball als barris", una iniciativa que dóna resposta global en l'àmbit de l'ocupació i el desenvolupament econòmic i que beneficiarà directament a més de 240 persones amb especials dificultats a l'hora de trobar feina. El projecte està  subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo, migraciones y seguridad social amb una dotació total de 444.025,25 euros.

Es tracta d'un programa que ofereix orientació laboral i contempla activitats de formació bàsica  i professional.  El projecte també inclou programes d'experienciació laboral que permetran ocupar durant uns mesos, un total de 14 persones empadronades a un dels dos barris.

La iniciativa contempla diferents accions. Una d'elles, i la principal porta d'entrada pels usuaris/es és el "Dispositiu de suport a la inserció laboral de col·lectius amb dificultats especials". Està previst orientar, acompanyar i formar unes 225 persones residents en un d'aquests dos barris, que es trobin amb dificultats d’inserció i inscrites a l'oficina del SOC.

Una altra de les accions és el "Programa d’aprenentetge professionalitzador", que en aquesta edició  permetrà formar 12 alumnes en tasques de mateniment i reparacions d'edificis i espais enjardinats.

Pel que fa als "Programes d'experienciació laboral", s’oferiran 14 llocs de treball : 10 com a operaris /es de manteniment i reparacions d'edificis i d'espais enjardinats d'interès públic i 4 places de neteja i condicionament d'espais públics.

A banda d'aquests llocs de treball, el programa permet la contractació del personal tècnic, quatre tècniques com a tutores i orientadores del dispositiu, una d'elles amb funcions de coordinació, una tècnica en prospecció d'empreses i una auxiliar d'administració.

El programa Treball als barris pretén millorar l'ocupabilitat dels veïns i veïnes dels barris de la Marca de l'Ham i del Centre Històric. Depèn de l'Àrea de promoció econòmica de l'Ajuntament de Figueres i les persones interessades poden adreçar-se a les oficines ubicades al Centre Cívic Joaquim Xirau, al barri de la Marca de l'Ham o a l’auditori Caputxins en el cas del Centre històric.

 

QUÈ OFERIM A LES PERSONES QUE BUSQUEN FEINA O VOLEN MILLORAR-LA?

Oferim orientació en com buscar feina i com millorar les seves competències personals i laborals. A través d'un tracte personalitzat, analitzem conjuntament el potencial de cada persona i el que caldria millorar per arribar a l'objectiu laboral plantejat.

El programa ofereix un assessorament global i la possibilitat de fer formació (bàsica i professional),tallers puntuals, pràctiques en empresa, espai de connexió a internet i també intermediació d'ofertes laborals.

 

QUÈ OFERIM A LES EMPRESES?

La prospectora del programa visita, informa i assessora a les empreses sobre temes que poden ser del seu interès com: píndoles formatives, cursos, novetats empresarials... També s'ofereix el servei d'intermediació d'ofertes quan tenen necessitat de personal, bé sigui a través de contracte laboral o en forma de col·laboració de pràctiques. També obrim les portes del projecte a les empreses perquè puguin venir a fer presentacions de la seva empresa o del sector, col·laboracions en formacions professionalitzadores, sessió d'espais per entrevistes laborals....

D'acord amb el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel que es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, el Reial Decret-llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per a fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-19, i el Decret Llei 7/2020, de 17 de març, de mesures urgents en matèria de contractació pública, de salut i gestió de residus sanitaris, de transparència, de transport públic i en matèria tributària i econòmica, així com les respectives modificacions i normativa complementària, queda suspesa tota l'atenció directe i activitat grupal dels programes ocupacionals del servei d'ocupació de Catalunya. Per aquest motiu, actualment, l’atenció a les persones que cerquen feina o contacte amb empreses es realitza per telèfon (972 674261).

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.