Feina

Programa Ubicat 2019

UBICAT és un programa innovador d’acompanyament a la inserció i de suport ocupacional per a la inclusió social.

L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres ha engegat el programa “UBICAT”, adreçat a 64 persones, inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, procedents de col·lectius amb dificultats d’inserció laboral, o en situació d’aturs de llarga durada i/o persones treballadores que es troben en situació de precarietat laboral, i que compta amb dues orientadores i una persona per a les tasques de prospecció laboral.

El projecte es duu a terme a l’àrea de Promoció Econòmica, ubicada a l’antic convent dels Caputxins, i hi ha la previsió de tenir un altre punt d’atenció directa a la ciutat. Aquest programa inclou actuacions d’orientació sociolaboral, tant individuals com grupals, per avaluar i treballar les competències personals i professionals de les persones participants. A més, es preveu que hi hagi actuacions de coneixement de l’entorn productiu, d’apropament a les empreses i de prospecció laboral, que consistiran en sessions de coneixement del mercat de treball de la zona, visites a empreses, pràctiques no laborals i acompanyament a la inserció laboral.

Les persones interessades en participar en aquest programa han d’estar inscrites al SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya, Oficina de Treball de la Generalitat) com a demandants d’ocupació o millora de feina. Per obtenir més informació podeu trucar al telèfon 972.67.42.61 o enviar un correu electrònic a SMIO@figueres.org. Actualment, l’atenció individualitzada es realitza per mitjans telemàtics ( telèfon, videotrucades i/o videoconferències).

D'acord amb el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel que es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, el Reial Decret-llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per a fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-19, i el Decret Llei 7/2020, de 17 de març, de mesures urgents en matèria de contractació pública, de salut i gestió de residus sanitaris, de transparència, de transport públic i en matèria tributària i econòmica, així com les respectives modificacions i normativa complementària, queda suspesa tota l'atenció directe i activitat grupal dels programes ocupacionals del servei d'ocupació de Catalunya.

 

“Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal – Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social en el marc del Programa UBICAT, regulat per l’Ordre TSF/143/2018, de 3 d’agost”.

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.