• Home/
  • La ciutat/
  • Salut i Sanitat/
  • L’Hospital de Figueres dobla la superfície dedicada a la rehabilitació dels usuaris externs

Salut i Sanitat

L’Hospital de Figueres dobla la superfície dedicada a la rehabilitació dels usuaris externs

Notícia 15/02/2019

La nova sala fa més de 600 metres quadrats, que se sumen als 400 que té l’actual espai de rehabilitació del Centre Sociosanitari Bernat Jaume

Des d’aquest dilluns, l’Hospital de Figueres disposa d’una sala pròpia per al servei de rehabilitació dels pacients externs, és a dir, els que no estan ingressats ni se’ls atén a domicili. Aquest nou espai compta amb 642 metres quadrats i està situat a l’edifici est del centre. Amb l’entrada en funcionament d’aquestes instal·lacions, l’Hospital de Figueres dobla la superfície dedicada a la rehabilitació i descongestiona l’espai del Bernat Jaume. A més, en disposar de més metres quadrats i nova maquinària, es reorganitza el servei, de manera que, a curt termini, es podrà reduir la llista d’espera.

Fins ara, l’hospital tenia una sala de rehabilitació de 400 metres quadrats ubicada a les dependències del Centre Sociosanitari Bernat Jaume que donava servei als pacients ingressats i també als externs. La nova ubicació de la zona de rehabilitació permet accedir-hi directament pel carrer Glòria Compte, sense haver de pujar escales ni agafar l’ascensor. L’administrativa del servei està ubicada al taulell de l’entrada de l’edifici est on també hi ha la sala d’espera.

Un apartament adaptat i tecnologia d’avantguarda

La nova sala de rehabilitació té un apartament adaptat similar als que hi ha a l’Institut Guttmann, una iniciativa pionera a la demarcació. El servei de l’Hospital de Figueres ja disposava d’una habitació semblant on la terapeuta ocupacional podia treballar les activitats de la vida diària amb els usuaris, però aquest nou apartament consta de més elements, com una cuina adaptada que es pot regular a diferents alçades, un lavabo i dutxa adaptats i un llit.

Les instal·lacions també compten amb nova tecnologia que és present als centres esportius catalans més punters, com és la Tecarteràpia. I l’Hospital de Figueres estrena bicicletes estàtiques, que mitjançant Bluetooth registren dades rellevants de l’usuari per millorar en el camp de la rehabilitació cardíaca i respiratòria.

El projecte

Les obres van començar l’estiu del 2018 i es van acabar la setmana passada. Els dies 7 i 8 de febrer es va fer el trasllat del material i la maquinària del Bernat Jaume a l’edifici est. La nova sala ha obert portes aquest dilluns 11 de febrer. Ha tingut un cost global de 826.510 euros (IVA inclòs): 731.510 euros corresponen a l’execució de l’obra i 95.000, a la compra del mobiliari.

Imatges

Vídeos

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.