• Home/
  • Notícies/
  • 245 persones participaran aquest 2015 en el programa Treball als Barris que es realitza al Centre Històric i a la Marca de l'Ham

Notícies

245 persones participaran aquest 2015 en el programa Treball als Barris que es realitza al Centre Històric i a la Marca de l'Ham

Notícia 07/02/2015

El programa Treball als Barris de la Marca de l'Ham i del Centre Històric de Figueres tindrà aquest 2015 una participació que s'elevarà fins a les 245 persones entre accions d'inserció laboral, formative...

Treball als Barris té l'objectiu de donar una resposta integral a les necessitats de les persones i se centra en l'ocupació i el desenvolupament local. En el cas de Figueres, es divideix en tres grans branques: inserció laboral, qualificació professional i experiencia laboral.

El programa específic per afavorir la inserció laboral afecta col·lectius que pateixen dificultats especials i els possibles beneficiaris cal que es trobin en situació d'atur. Les bases també estableixen que tindran prioritat aquelles persones que estiguin en risc d'exclusió social. El dispositiu preveu 80 participants al Centre Històric de Figueres i 150 a la Marca de l'Ham.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Manel Toro, explica que “un any més, l'Ajuntament ha rebut del Servei d'Ocupació de Catalunya els fons necessaris per realitzar els cursos que permeten mantenir el Pla de Treball als Barris, amb una subvenció total de 447.955 euros”.  Toro recorda que “aquests dispositius d'inserció es duen a terme al Centre Històric i a la Marca de l'Ham i, entre altres accions, inclouen formació professional en jardineria, horticultura ecològica, un programa laboral de millora d'espais i un programa de dinamització econòmica”.

D'altra banda, pel que fa a l'àmbit de qualificació professional, la formació se centrarà en l'especialitat de jardineria, horticultura ecològica i manteniment. Hi participaran una dotzena de joves que han d'estar inscrites com a demandants d'ocupació al SOC.

Quinze contractes
Les accions vinculades directament amb l'ocupació permetran la contractació de quinze persones que es repartiran en tres projectes diferents dins els àmbits de la jardineria i manteniment, condicionament i millora dels espais d'interès públic i dinamització econòmica i comercial. Totes les iniciatives s'executaran als barris de la Marca de l'Ham i del Centre Històric.

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.