• Home/
  • Notícies/
  • Comencen les sessions de participació ciutadana del PAM

Notícies

Comencen les sessions de participació ciutadana del PAM

Notícia 10/10/2012

El Govern municipal ha començat, aquesta setmana, les sessions sectorials de participació ciutadana previstes en Pla d’Acció Municipal (PAM). La primera reunió, rea

Les trobades continuen aquesta i la setmana vinent amb el següent ordre: entitats esportives, joventut i de lleure; educatives; de comerç i empresa; associacions de veïns; i, finalment, entitats de l’àmbit de la cultura. Tot això amb l’objectiu de portar el PAM al ple ordinari de novembre per a la seva aprovació definitiva.

La tinent alcalde, Marta Felip, destaca aquest procés com una experiència pionera a Figueres on els ciutadans i entitats poden intervenir directament en les polítiques que es fan des de l’administració més propera. “És una oportunitat per avançar més en la participació ciutadana i en la transparència” explica Felip, qui afegeix que “la ciutadania pot fer aportacions directes, dir la seva opinió i demanar que es prioritzin algunes accions. A més, naturalment, d’aportar noves propostes”.

Full de ruta
En el Pla d’Acció Municipal 2012 – 2015 s’hi projecten 440 propostes que el Govern vol executar fins a final del mandat. Unes propostes que s’engloben en cinc àrees: ciutat creativa i d'oportunitats, ciutat dels detalls, ciutat de les persones, ciutat verda i per una administració més propera, austera i eficient. Tot i les trobades sectorials, l’Ajuntament recorda que la participació ciutadana continua oberta a tothom i que es pot consultar el document del PAM a http://www.figueres.cat/upload/2012.07.plaactuaciomunicipal.figueres.inicial.web.pdf i fer-hi totes les aportacions necessàries a través del correu lectrònic pam@figueres.org.

Del resultat de les trobades, i de les aportacions individuals, en sortirà una memòria participativa que deixarà constància del que volen els ciutadans i les seves prioritats. 

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.