• Home/
  • Notícies/
  • Conferència “Wildpoldsried, un poble amb molta energia”

Notícies

Conferència “Wildpoldsried, un poble amb molta energia”

Notícia 08/11/2013

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Figueres organitza la xerrada Wildpoldsried: un poble amb molta energia. A la conferència s’explicarà el cas de Wildpolsried, u...

Wildpolsried és un poble de 2.500 habitants ubicat a la regió  de Baviera, que té una economia basada en gran part en l’agricultura. El 1997 alguns dels seus habitants varen començar a posar en funcionament diversos projectes per generar energia renovable. Aquests primers passos varen consistir en la instal·lació d’aerogeneradors i plantes de biogas per poder produir calor i electricitat. El resultat va ser un èxit, raó per la qual es van impulsar altres propostes.

Actualment Wildpolsried produeix cinc vegades més energia de la que consumeix. Disposa de set aerogeneradors – dos d’ells finançats pels habitants del poble –, diverses instal·lacions de biogas, fotovoltaiques i minihidràuliques i un district heating (calefacció urbana). A més, també tenen una especial cura de l’aigua i els recursos hídrics i depuren les aigües residuals de forma biològica.

La seva experiència, amb aquests resultats tan positius, és el que porta Wildpolsried a Figueres; un clar exemple que amb intel·ligència i perspectiva de futur un poble eminentment agrícola i sense indústria pot passar amb tan sols 15 anys a produir més energia de la que necessita.

A la conferència també hi participa el regidor de Medi Ambient i Joventut de l’Ajuntament de Figueres, Pere Giró. 

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.