• Home/
  • Notícies/
  • El teatre musical i les noves escenes protagonitzen la nova temporada de Figueres a Escena

Notícies

El teatre musical i les noves escenes protagonitzen la nova temporada de Figueres a Escena

Notícia 17/12/2018

Dagoll Dagom, Cor de Teatre, Pere Arquillué, Mercè Aránega, Les Antonietes, La Virgueria o Les Impuxibles són alguns dels artistes i companyies que passaran pels escenaris de Figueres entre gener i juliol

 

L’Ajuntament de Figueres ha presentat aquest dilluns la programació de Figueres a Escena per als mesos de gener a juliol de 2019, la qual inclou més de cinquanta espectacles de diferents gèneres i formats d’entre els quals destaquen el teatre musical i les noves escenes.

 

Per l’escenari del Teatre Municipal el Jardí, que es reincorpora a la temporada després de romandre uns mesos tancat per reformes, passaran dos musicals: Maremar de Dagoll Dagom i Troia, una veritable odissea! de Cor de Teatre, dues propostes d’èxit aquesta tardor als escenaris catalans. Una de les altres produccions que barreja teatre i música i que també actuarà en aquest espai és Papà Mozart, un espectacle protagonitzat per l’actor Joan Pera i el seu fill Roger Pera en el qual es posaran a la pell dels músics i també pare i fill Leopold Mozart i Wolfgang Amadé Mozart acompanyats per la música en directe de prop de quaranta músics de l’Orquestra Simfònica del Vallès.

 

Pel que fa a teatre de gran format, el Jardí acollirà El Preu, dirigida per Sílvia Munt i interpretada per Pere Arquillué, Ramon Madaula, Rosa Renom i Lluís Marco; Shirley Valentine amb Mercè Arànega; Medusa de La Virgueria, guanyadora del Premi Serra d’Or 2018 i Premi Quim Masó 2016; i Escape show, el primer room escape portat al teatre en format d’espectacle participatiu. Per aquest equipament també passaran dues grans produccions de dansa: Set of sets de Guy Nader i Maria Campos i el multidisciplinari i reivindicatiu Aüc de Les Impuxibles.

 

Una de les altres apostes de la línia artística d’aquesta temporada són les noves escenes, amb propostes trencadores i innovadores - en la qual també es poden encabir Les Impuxibles - que han estat aclamades pel públic i la crítica. Dues d’elles són el multipremiat Rebota, rebota y en tu cara explota d’Agnés Mateus i Quim Tarrida i Esmorza amb mi d’Iván Morales, que es faran dalt de l’escenari del Teatre Municipal el Jardí, amb el públic en grades, amb l’objectiu d’apropar i intensificar l’experiència de l’espectador. Al Museu de l’Empordà, que s’estrena com a escenari en la programació, es podrà veure Cosas que se olvidan fácilmente de Xavier Bobés, un espectacle amb un aforament de cinc persones per funció - se’n faran un total d’onze - que a través d’objectes i records fa viatjar l’espectador per la memòria de la segona meitat del s.XX a Espanya.

 

A La Cate es podrà tornar a veure la companyia de teatre documental La Conquesta del Pol Sud, que en aquesta ocasió ens presenta Raphaëlle, protagonitzat per Raphaëlle Pérez, una noia transexual que explica el seu recorregut en el canvi de gènere. Per completar el cicle de noves escenes, el qual compta amb el suport de la Xarxa Transversal en algunes propostes, el creador David Espinosa oferirà una conferència teatralitzada en la qual farà un repàs per l’evolució de les noves escenes al llarg de la història.

 

De petit format per La Cate també passaran altres propostes teatrals com la comèdia Ovelles, produïda per la Sala Flyhard; Othello amb Les Antonietes; o el divertídissim espectacle de teatre, clown i música Be God Is de Blai Juanet, Oriol Pla i Marc Sastre. Així mateix, en aquest espai també es podrà veure circ amb Random de Joel Martí i Pablo Molina.

 

Pel que fa als espectacles familiars, destaca Embrossa’t de la companyia Addaura, basat en la poesia visual de Joan Brossa a través de la barreja de dansa, màgia, titelles i projeccions. Completen la programació infantil propostes de les companyies Zum-Zum Teatre, el Centre de Titelles de Lleida o la dansa de Musk.

 

Joventuts Musicals de Figueres, per la seva banda, aposta una temporada més a l’Auditori Caputxins per la varietat d'estils i el foment de músics i projectes de la ciutat i les comarques gironines. Es podrà escoltar des d'un quartet de violes i un duet de flauta i piano (The Altist Quartet i Marta&Misaki); conèixer el projecte musical del saxofonista David Salleras i el nou treball del cantautor Alverd Oliva; la jove promesa Magalí Saré i la destacada formació de jazz Shakin'All, que aquest cop visitarà la ciutat amb la cantant Rachel Ratsizafy; i un exquisit recital de piano, a càrrec de Cláudio Suzin, que farà viatjar el públic de "Brasil a Catalunya".

 

Altres entitats de la ciutat també han programat propostes escèniques, destacant l’activitat de l’entitat La Cate, amb propostes de teatre amateur, musical, infantil i un concert de Tomeu Penya; el Desconcerto de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i Jordi Purtí; la companyia local A Mossegades; el nou espectacle de la Dolça Tardor; o les propostes tradicionals de fires amb els concerts del Casino Menestral, la Jove Orquestra de Figueres o la Coral Polifònica.

 

Amb la reincorporació del Teatre Municipal el Jardí es tornarà a oferir el paquet Excel·lent + Estrella, que dona la possibilitat als espectadors de veure un espectacle de gran format del Teatre Municipal el Jardí i un de petit format de La Cate o el Jardí per només 24 o 21 €. Així mateix, amb l’objectiu d’afavorir l’increment de públic en espectacles de dansa i circ, s’ha impulsat el paquet Mou-te, que ofereix dos espectacles per 20 € o tres per 30 €.

 

La venda d’entrades començarà aquest dijous 20 de desembre de 19 a 21 h a la taquilla del Teatre Municipal el Jardí i a partir de les 19.30 h a www.figueresaescena.com.

Vídeos

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.