• Home/
  • Notícies/
  • Els firaires fomentaran la presència i ús del català durant la Santa Creu 2015

Notícies

Els firaires fomentaran la presència i ús del català durant la Santa Creu 2015

Notícia 23/04/2015

L'Associació de Firaires de les comarques gironines fomentarà la presència i ús del català, també entre els firaires, en el parc d'atraccions de les Fires i Festes de la Santa, ubicat al recinte Firal.

Amb aquesta voluntat s'ha signat un conveni entre l'Ajuntament i l'associació, document on també hi han intervingut Òmnium Cultural de l'Alt Empordà i l'Oficina de Català del CNL.  

Entrant més al detall del conveni, Òmnium farà una campanya informativa i de conscienciació per a l’ús de la llengua catalana durant la festa major de Figueres; mentre que els Firaires es comprometen a tenir la cartelleria i retolació dels seus establiments en català. A més, l'associació es compromet que -en la mesura del possible- utilitzarà el fil musical subministrat per l’Ajuntament, amb una selecció de música catalana adaptada per a públic adult i infantil.

També al recinte firal -i seguint amb el compromís municipal- Ecoserveis instal·larà 25 illes ecològiques amb l'objectiu que el públic llenci els residus ordinaris, envasos i embalatges als cubells corresponents, millorant el grau de neteja d’aquest espai durant cada dia de fires.

Punt d'atenció de la Guàrdia Urbana a l’Embarraca’t
Com a novetat d'aquest any, la Guàrdia Urbana instal·larà un punt d'atenció al ciutadà a l'Embarrca't. Ubicat al punt de tancament al trànsit de darrere de l’escenari, a més de donar informació serà l'espai pensat per activar -si és necessari- els diferents serveis d'emergència.

 

Imatges

Ecoserveis instal·larà 25 illes ecològiques amb l'objectiu que el públic llenci els residus ordinaris, envasos i embalatges als cubells corresponents, millorant el grau de neteja d’aquest espai durant cada dia de fires

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.