• Home/
  • Notícies/
  • Figueres celebra el 15è aniversari dels Centres Cívics amb 80.000 usuaris

Notícies

Figueres celebra el 15è aniversari dels Centres Cívics amb 80.000 usuaris

Notícia 16/09/2016

Els Centres Cívics de Figueres celebren 15 anys amb la participació de 80.000 usuaris. S’han consolidat com un equipament de proximitat, impulsor d’activitats de desenvolupament social i cultural, de promoció de la vida associativa i participació dels ciutadans en les tasques de la comunitat.

Cada any compta amb una mitjana de 3.500 usuaris el semestre i 1.800 el trimestre. Una bona participació que ha anat acompanyada d’una millora dels equipaments, dotant-los d’aules informàtiques, eines digitals, manteniment i, fins i tot, una aula gastronòmica al Centre Cívic Joaquim Xirau de la Marca de l’Ham.

Les activitats programades anualment, dirigides a tot tipus de públics, proposen cursos, tallers i monogràfics dedicats a diferents àmbits com ara dansa, gimnàstica, arts plàstiques i visuals, idiomes, habilitats i recursos, gastronomia, activitats específiques per a infants, joves o majors de 50 anys, exposicions, així com programes socials i de suport a entitats.

Noves propostes i ampliació de l’horari del consultori mèdic de la Marca de l’Ham aquest nou trimestre

La programació del proper trimestre, que comença el 3 d’octubre i s’allarga fins a finals de desembre, manté les propostes habituals i en presenta de noves, com ara música, amb un concert de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i dos vespres de jazz, masterclass sobre pintura i disseny en joiera o bé tallers i xerrades de salut infantil i alimentació saludable.

Una altra de les principals novetats és l’ampliació de l’horari del consultori mèdic de la Marca de l’Ham, actiu des de fa temps gràcies a un conveni entre l’Ajuntament de Figueres i l’Institut Català de la Salut. Obrirà els dilluns, dimarts, dijous i divendres de 8.30 a 13 h i, ara també, els dimecres a la tarda de 15 a 19 h.

El regidor d’Acció Cívica Jordi Masquef agraeix la tasca de les tècniques responsables d’Acció Cívica i Centres Cívics, les quals “realitzen una gran feina per tal de poder dinamitzar els barris”.

L’alcaldessa Marta Felip destaca l’esforç que es du a terme en els diferents Centres Cívics, “sobretot al Joaquim Xirau, aconseguint que la gent s’apropi als barris de la ciutat”.

La matrícula trimestral es podrà efectuar online del 20 al 27 de setembre a partir de les 9.00 h a http://ca.figueres.cat/la-ciutat/accio-civica-drets-civils-i-cooperacio/centres-civics-municipals/, o bé de forma presencial a cada centre cívic del 20 al 22 de setembre en horari de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 a 20.30 h.

 

Imatges

Vídeos

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.