• Home/
  • Notícies/
  • Figueres disposarà d’un nou pavelló poliesportiu a la zona sud abans del 2019

Notícies

Figueres disposarà d’un nou pavelló poliesportiu a la zona sud abans del 2019

Notícia 15/02/2016

S’ha optat per ubicar l’equipament al sector de l’Olivar Gran, ja que només així es garanteix que es finalitzi en aquest mandat.

L’equip de govern de la ciutat ha consensuat la zona sud de Figueres com a ubicació idònia per al nou equipament esportiu municipal de Figueres, que es construirà durant l’actual mandat. D’aquesta manera, no caldrà realitzar la consulta que s’havia previst per a aquest mes de març  per decidir-ne la ubicació.

A l’inici del mandat, els dos partits que conformen el govern van demanar als serveis tècnics municipals que estudiessin dues possibles ubicacions. Recentment, els serveis tècnics han alertat que l’opció entorn de la zona del Castell de Sant Ferran, obligaria a una modificació puntual del planejament vigent, amb uns terminis legals que allargarien molt procés i que farien impossible que el pavelló estigués en funcionament el 2019, ja que la via més ajustada a dret seria tramitar-ho a través del nou POUM i això en retardaria la construcció alguns anys. És per això que s’ha optat per ubicar el nou pavelló d’esports al sector de l’Olivar Gran.

La construcció d’un nou pavelló d’esports municipal era compromís electoral dels dos partits que configuren el govern de la ciutat. Coincidien en la necessitat urgent de dotar la ciutat d’aquest equipament, donada la saturació de l’actual pavelló i la proliferació de clubs i entitats esportives a la ciutat i comarca en els darrers temps, circumstància que fins i tot ha obligat a utilitzar equipaments de fora de la ciutat.

La prioritat d’ambdós partits era construir el pavelló en el període de l’actual mandat i que es pogués posar en funcionament abans aquest no finalitzi. Coincidien en els requeriments tècnics de la instal·lació, que havien estat consensuats amb les entitats esportives de la ciutat, però presentaven dues opcions diferents pel que fa a la ubicació.

Una al sector de l’Olivar Gran, concretament a l’espai de darrere de l’Hotel Ronda, a tocar de l’avinguda Salvador Dalí, entorn del barri del Poblenou i el barri de la presó (sud de la ciutat). I l’altra, entorn de la futura avinguda, a l’actual carrer Cusí, a prop del barri del Culubret i el Parc Bosc (oest de la ciutat). Ambdós espais estan propers a nuclis habitats i poden esdevenir nous nodes de centralitat, i ambdós formen part del desenvolupament necessari de la ciutat, lligat a la futura ronda Nord.

Per resoldre la diferència d’opinió, es va acordar que fos la ciutadania qui decidís la ubicació de l’equipament a través de la celebració d’una consulta que estava prevista per al pròxim mes de març.

Davant la impossibilitat que es pugui finalitzar la construcció de la instal·lació esportiva en els propers tres anys si es tria l’opció del Castell,  i tenint clar que un dels objectius del govern de la ciutat era la construcció urgent del pavelló per descongestionar les instal·lacions municipals i altres equipaments, l’equip de govern ha decidit apostar per ubicar-lo a la zona sud de la ciutat, darrere l’Hotel Ronda.

Imatges

Vídeos

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.