• Home/
  • Notícies/
  • Figueres presenta el programa “Fem un T(OK)”

Notícies

Figueres presenta el programa “Fem un T(OK)”

Notícia 17/01/2014

El Serveis de Salut, Joventut i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres, amb el subvencionament de la FEMP (Federación Española de Municipios y Províncias), s’h...

El projecte “Fem un T(OK)” de servei responsable de begudes alcohòliques es presenta com a una oportunitat de dotar tant als professionals del sector de la restauració i l’hoteleria, així com a les entitats que gestionen barraques o festes de barri, de recursos (estratègies d’actuació i habilitats de comunicació) que els permetin prevenir problemes relacionats amb l’abús d’alcohol d’alguns clients. La informació que rebran els assistents a les sessions d'informació i formació els pot ajudar davant possibles situacions compromeses o, de vegades, de risc i saber reaccionar. Durant el mes de gener, s’obre una campanya als bars i restaurants de Figueres així com a les entitats i associacions ciutadanes i l’Escola d’Hostaleria per adherir-se al projecte.

Entre les solucions s’ofereix un servei de taxi i informar sobre el servei públic, promocionar begudes sense alcohol, recomanar pautes de consum moderat; prohibir l’alcohol a menors d’edat, persones que hagin begut massa, promocions que incitin a l’alcohol o servir alcohol sense que hagi estat demanat prèviament, entre d’altres.

Aquest programa, subvencionat per la FEMP, es duu a terme a diverses poblacions de l’Estat, a Catalunya concretament en quatre i Figueres és una de les escollides.

Definitivament, assumir el compromís del servei responsable de begudes alcohòliques és rendible per la comunitat i pels empresaris del món de la restauració: s’eviten danys materials i situacions d’emergència, el client i el ciutadà està satisfet en un ambient agradable, el local manté una bona reputació i la clientela vol tornar.

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.