• Home/
  • Notícies/
  • Figueres presenta un ampli calendari d'activitats i novetats per a la festes de Nadal

Notícies

Figueres presenta un ampli calendari d'activitats i novetats per a la festes de Nadal

Notícia 28/11/2016

L'Ajuntament de Figueres ha presentat una programació d'activitats vinculades al Nadal que han estat coordinades per les diferents àrees i serveis de l’Ajuntament.

En destaca el tradicional Mercat de Nadal, que amplia espai i incorpora una nova zona de descans; la Factoria Lúdica i de l’Enginy, que recupera la ubicació de Casa Empordà, la cavalcada de Reis, que consolida el recorregut de l'any passat i incorpora petards a diversos llocs de la ciutat per donar el tret de sortida i fer conèixer a tothom que la cavalcada ha començat; el Tió Gegant a la plaça de l'Ajuntament, i el programa Nadal els Barris, novetat de l'any passat, que enguany també dinamitzarà la zona oest de la ciutat amb el teatre del Bon Pastor.

Des de l’àrea de Fires i Mercats s’ha presentat el Mercat de Nadal, que segueix apostant per una ambientació a l'estil europeu, i per un mix comercial que busca una estreta vinculació al producte estacional nadalenc (torrons, tions, pessebres, decoracions, avets...). En total hi ha 15 expositors (alguns d'ells nous respecte l'edició anterior) repartits en 19 casetes de fusta que ofereixen productes típics de Nadal i que es poden visitar fins al 24 de desembre, en horari d’11 a 14 h i de 16 a 20.30 h, exceptuant el dissabte 24, que obrirà d’11 a 13 h.

La decoració de l'espai compta amb la combinació de boles gegants, llums, garlandes i moqueta, i com a novetat, s'ha ampliat la zona decorada, unint així la part alta (l’arbre de Nadal) i la part baixa de la Rambla. També s'ha incorporat un nou espai amb bancs de fusta entre els expositors, on es podrà descansar i degustar els productes que es venen al mercat. La tercera novetat és l'obra artística efímera creada per Albert Llobert, que estarà ubicada a la placeta baixa de la Rambla, que pretén recrear a gran escala una bombolla de vidre nadalenca. 

El mercat va acompanyat d’un calendari de 12 activitats a la Rambla repartides en els 23 dies que durarà el mercat, amb cantades nadalenques de corals, exhibicions de dansa - algunes d’elles amb motiu de la Marató de TV3, un mercat de brocanters, actes solidaris, activitats infantils, cantada de gospel, entre d'altres. L’acte inaugural serà dissbate 3 de desembre a les 6 de la tarda amb els respectius parlaments, una actuació de gospel, i un taller d'ous de xocolata amb desitjos a dins. A més, durant tot el dia hi haurà inflables infantils, fins les 20.30 h.

El regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef, ha remarcat que “l’objectiu del mercat i de les activitats és dinamitzar comercialment el centre neuràlgic de la ciutat, complementar l'oferta comercial de la ciutat amb productes nadalencs, i atraure i allarga l'estada del comprador a Figueres."

Pel que fa a l’àrea d’Educació, Joventut i Infància, per tercer any consecutiu s’ha apostat per la Factoria Lúdica i de l’Enginy, una iniciativa ja consolidada que ajuda a difondre un lleure transformador i de qualitat. Es portarà a terme entre els dies 30 de desembre i 4 de gener, i enguany es recupera la ubicació de l'edició de fa dos anys, Casa Empordà, on també hi hauran les dues cúpules geodèsiques per realitzar-hi tallers.

Es tracta d'un projecte transversal promogut des de l’Àrea de Serveis a les Persones i que compta amb mitjans dels serveis d’Educació, Joventut i Infància, i la complicitat de diversos professionals i associacions vinculats al món de l’educació, cosa que permet unificar criteris, oportunitats i recursos. Les entitats que hi participen enguany són el Consell Local de Joventut, l’Agrupament Escolta Sant Pere, l’Agrupament Escolta Xiprers al Vent i l’associació teatral A mossegades.

A part de l’espai de la Casa Empordà, també portarà a terme activitats als Museus de la Tècnica, del Joguet i de l’Empordà, que col·laboren amb el projecte. La tarda del dia 30 de desembre, per tal de donar-hi la benvinguda, hi haurà una cerca-vila a càrrec de la companyia CampiQuiPugui. El programa complet d’activitats es podrà trobar al web www.factorialudica.cat.

La regidora de l'àrea d’Educació, Joventut i Infància, Núria Galimany, ha destacat que la Factoria lúdica i de l'enginy és "una eina de transformació social i una possibilitat per fer que els diversos actors que interactuen dins la ciutat (escoles, famílies, associacions, administració) trobin un recurs que els ajudi a teixir una xarxa de complicitats".

El dia 5 Figueres es vestirà de gala per tal de donar la benvinguda als Reis de l’Orient, en un acte festiu que és probablement el més multitudinari dels que es porten a terme a la ciutat. Enguany es consolida el recorregut que es va proposar l’any passat, amb intenció d’esponjar el públic. Prop de tres-cents figurants integraran les comparses dels tres Reis i, a la plaça de l’Ajuntament, per amenitzar l’espera als més petits, la companyia El Pot Petit portarà a terme un espectacle dissenyat per a l’ocasió.

A la mateixa hora, a la Plaça Catalunya hi haurà un campament reial on els que s’han endarrerit amb la carta, podran lliurar-la en mà als patges que hi faran guàrdia. Per donar el tret de sortida i fer conèixer a tothom que la cavalcada ha començat, es sentiran petards simultàniament en diversos llocs de la ciutat. La cavalcada depara altres sorpreses que no es poden desvetllar. A més, abans de la Cavalcada, hi haurà el tradicional concurs de fanalets al Teatre Municipal el Jardí, que enguany incrementa el límit d’edat per a participar-hi (es passa de 8 a 10 anys), una resposta a la demanda efectuada per molts pares i mares.

Des de l’àrea de Cultura Popular i Festes, s’ha recordat que enguany tampoc faltarà el Tió gegant a la plaça de l’Ajuntament. La tarda del 22 de desembre, coincidint amb el final del trimestre escolar, es donarà la benvinguda al Tió amb un espectacle infantil a les 18 h. El 24 a la tarda, com és tradició, tots els infants que ho desitgin podran cagar el tió.

El regidor de Cultura Popular i Festes, Quim Felip, ha destacat que, per quart any consecutiu, "el darrer dia de l’any ens visitarà un personatge sortit directament de la tradició ancestral i de la cultura popular. Enguany amb novetats que encara no podem desvetllar i que desenvoluparem un altre dia".

L'alcaldessa de Figueres ha assegurat que han volgut preparar "un programa de Nadal que ompli Figueres d'activitats per a tots els públics, combinant les tradicions més arrelades amb novetats, apropant la programació als barris de Figueres, als museus de la ciutat, i col·laborant amb els centres educatius, entitats i associacions". 

A banda d’aquestes propostes, durant aquests dies també n’hi haurà d’altres habituals en aquestes dates com són les visites guiades del Nadalí, que comencen dimarts 6 de desembre; les funcions dels Pastorets de Figueres al Teatre Municipal el Jardí; el concurs d'il·lustracions dels alumnes de p5 de les escoles de la ciutat que permeten decorar els edificis municipals amb temàtiques nadalenques i també elaborar el programa de mà; així com d’altres que es poden trobar en el programa o a la pàgina web de l'Ajuntament de Figueres.

A l'apartat de la web municipal "Nadal a Figueres" es publicarà tota la programació de Nadal, i a les xarxes socials, a través de l'etiqueta #NadalaFigueres es fer un seguiment diari de totes les activitats.

Imatges

Vídeos

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.