• Home/
  • Notícies/
  • Figueres segueix apostant pel vi i els productes de l’Empordà amb una 32a Mostra del Vi plena de millores i novetats

Notícies

Figueres segueix apostant pel vi i els productes de l’Empordà amb una 32a Mostra del Vi plena de millores i novetats

Notícia 01/09/2016

La Rambla de Figueres acull del 8 a l’11 de setembre la 32a Mostra del Vi de l’Empordà amb la participació d’una trentena d’estands

Un cop més, es podrà gaudir d’una àmplia oferta de cellers i productes de l’Empordà juntament amb diferents activitats vinculades al món del vi. En aquesta edició cal destacar les nombroses novetats, les quals situaran a la ciutat en l’epicentre enològic de les comarques gironines durant quatre dies.

Una de les principals novetats és la redistribució de l’espai físic, modificant la ubicació dels estands i la taquilla, a fi de guanyar espai pel públic i crear zones on concentrar les activitats i degustacions.

Una altra novetat important és la realització de tastos professionals de pagament guiats per reconeguts sommeliers, que tindran lloc a l’Espai DO paral·lelament als tastos promocionals dels propis cellers, inclosos amb els tiquets de la fira. A part d’aquest tiquet pels tastos guiats i els tiquets degustació, s’afegirà un tiquet de tast de vi dolç amb la intenció d’apropar al públic aquest producte tan representatiu del territori i de la DO Empordà.

Des de l’Ajuntament cada any es realitzen enquestes de satisfacció entre els visitants de la Mostra i s’apliquen mesures de millora en les següents edicions segons els comentaris. Un tema que apareixia repetidament era la petició de millora de l’oferta gastronòmica. Per aquest motiu, en aquesta edició els estands gastronòmics no aniran amb tiquets de la fira amb la intenció de fomentar la creativitat de cada productor agroalimentari, oferir una oferta gastronòmica per a tothom la qual englobi des de producte acabat a tapes més elaborades, i que el visitant pugui escollir lliurement què vol consumir.

Referent a les activitats i actes durant la mostra, destacar la quarta edició del seminari “Marca Vi” dirigit als professionals del sector. Tampoc hi faltaran les visites guiades “Figueres, Art & Vi” de l’Oficina de Turisme, els tallers infantils o les demostracions de cuina en directe, entre d’altres. Una altra de les novetats són les demostracions de còctels amb vi i pintura amb vi en directe.

De nou, tots els sectors de la ciutat s’involucren amb la Mostra, com el concurs d’aparadors decorats amb el suport de Comerç Figueres Associació, un obsequi d’una ampolla de vi DO Empordà per als qui s’allotgin als hotels de l’Associació Hotels de Figueres i d’altres promocions amb els Museus i locals de nit de la ciutat.

En aquesta edició, la Mostra també compta amb la participació activa del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. En el marc de la mostra, l’entitat presentarà la Ruta del Vi DO Empordà en una festa pel sector turístic i els prescriptors del món del vi. També hi seran presents a la Mostra amb un estand institucional per a la promoció de l’oferta enoturística de les comarques gironines.

Enguany l’acte inaugural serà el dijous 8 a les 18.30 h a l’Espai de concerts de la Rambla amb el tradicional pregó a càrrec dels humoristes Carles Xuriguera i Rafael Faixedas, acompanyats per l’alcaldessa Marta Felip.

El proper 2 de setembre es realitzarà una roda de premsa a la Casa de la Generalitat a Perpinyà amb la intenció d’acostar la Mostra al públic francès.

El regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef, destaca la consolidació i el significat que ha pres la Mostra del Vi amb el pas de les edicions. “La Mostra ha esdevingut un dels grans aparadors del vi a Catalunya gràcies al treball insaciable i professional de la DO Empordà, però és també un esdeveniment festiu esperat pels figuerencs i figuerenques, que compta amb la participació activa de tots els sectors de la ciutat i que any rere any aconsegueix portar públic no només de Figueres, sinó d’arreu del territori. Amb la presentació a Perpinyà esperem poder-hi sumar també públic francès”.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, assegura que la fira no només és un tast de vins per als visitants, sinó que "cada vegada hi ha una implicació més intensa per part de tots els sectors per potenciar la cultura del vi a través de tallers especialitzats, conferències, seminaris, xerrades..."

Podeu consultar totes les activitats i informació a la web de la Mostra: www.mostradelviemporda.cat

Imatges

Vídeos

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.