• Home/
  • Notícies/
  • Inauguració de les obres de reurbanització dels carrers Canigó, Muralla i plaça de les Patates

Notícies

Inauguració de les obres de reurbanització dels carrers Canigó, Muralla i plaça de les Patates

Notícia 22/06/2012

El proper dijous, 28 de juny, a partir de les 18.30 h, es farà l’acte d’inauguració de les obres de reurbanització del carrer Canigó, carrer Muralla i pl...

Les obres van començar el passat mes de setembre i han servit per transformar la façana nord del centre històric amb un objectiu principal: aconseguir que els vianants tinguin prioritat sobre els vehicles. Per fer-ho s’han convertit els dos carrers i la plaça a plataforma única, és a dir sense voreres. A més, el paviment està fet amb materials de diferents colors, que serveixen per marcar els diferents usos (espai per a vianants o vehicles).

Canvis en la mobilitat
Aprofitant l’execució de les obres i per donar més espai als vianants, els serveis tècnics han aplicat canvis en la mobilitat de la zona. Des del passat dimecres –quan es va obrir el trànsit- els vehicles que baixen pel carrer Canigó només poden anar cap al carrer La Jonquera. Mentre l’accés al carrer Muralla es fa des del carrer Barceloneta.

Muralla al descobert
Les obres a la plaça de les Patates han posat al descobert part de la muralla altmedieval de la ciutat. D’acord amb les direccions arqueològica i arquitectònica de l’obra,  serveis tècnics i  tots els grups municipals del consistori, el Govern municipal va decidir deixar visible part de la muralla pel seu grau d’interès ja que és la única que es conserva del recinte fortificat de Figueres. Per donar valor a la troballa i fer-la visitable, s’ha construït una escala que permet als visitants baixar fins al nivell de la muralla.

La inauguració de les obres es farà a la plaça de les Patates i s’ha previst una actuació musical i xocolatada popular.

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.