• Home/
  • Notícies/
  • L’Ajuntament de Figueres implanta el servei de telegestió per al reg de verd urbà

Notícies

L’Ajuntament de Figueres implanta el servei de telegestió per al reg de verd urbà

Notícia 25/01/2021

El sistema, innovador, eficient i sostenible, comportarà un estalvi d’aigua superior al 40%

 

L'Ajuntament de Figueres  està instal·lant el sistema de telegestió a tot el sistema de reg urbà amb l’objectiu de millorar l’eficiència i l’eficàcia d’aquestes tasques i millorar la sostenibilitat de la ciutat.

 

Aquest sistema, a més de la telegestió del reg, també permetrà al serveis tècnics municipals la telegestió d’altres elements urbans com comptadors d’aigua, fonts, hidrants... Ha suposat una inversió de 200.000 euros.

 

Gràcies al software i a un sistema de comunicacions híbrid, es pot controlar tota la xarxa de programadors i sensors, en temps real, i des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet (ordinador, smartphone, tauleta). Alhora, el sistema incorpora sensors meteorològics que permeten optimitzar el reg en situacions climatològiques adverses i també, com a mesura de seguretat, s’instal·len equips de control del consum d’aigua de reg els quals permeten detectar fuites i aturar-ne el reg de manera immediata.

 

La regidora de Serveis Urbans, Sònia Trilla, explica que “per a l’Ajuntament de Figueres, la posada en marxa d’aquest  sistema de telegestió comportarà un estalvi d’aigua superior al 40%, un

estalvi de recursos dedicats al manteniment de parcs i jardins i un augment del compromís del municipi vers el medi ambient i la nova cultura de l’aigua”.

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.